Corona virüsü salgını nedeniyle evlerinde kalan insanların en büyük yardımcılarından biri de motosikletli kuryeler. Motosiklet üzerinde çalıştıkları için işleri her zaman zor olan motokuryeler, pandemi döneminde hayatımıza daha fazla dahil oldu ve bu sebeple iş yükleri de normalden çok daha fazla arttı.

İLANLARI GÖRMEK MÜMKÜN

Bu dönemde yoğun sipariş almaları, hem trafikte daha hızlı olmalarına hem de daha fazla insanla karşılaşmalarına sebep oluyor. Her iki durumda da hayatları tehlikeye giriyor. En çok da bu süreçte verdiği siparişin bir an önce eline ulaşmasını isteyen müşterilerden dert yanıyor motokuryeler. Torbalı’da motokurye ihtiyacı da her geçen gün artıyor. İşletme sahipleri, gelen siparişleri yetiştirmek için daha fazla kurye ihtiyacı duyuyor. Artan taleplerin ardından sosyal medya ve iş ilanlarında kurye aranıyor ilanını görmek mümkün.

MOTOSİKLETLİYİ ARAÇTAN SAYMIYORLAR

Uzun süredir motosiklet kullandığını belirten Salih Gökhan sürücülerin yüzde 60’ının motosikleti araçtan saymadığını söyleyerek, “Etkileşime girdiğimiz müşteri sayısı pandemi döneminde çok daha arttı. O kadar çok insanla muhatap oluyoruz ki her an virüs kapabiliriz. Trafikte de üstümüze sürüyorlar, özellikle taksiciler, senle yan yana giderken biri el kaldırdı mı seni görmezden gelir, üstüne sürerek yana yanaşır. Ben çok sıkıştım bu yüzden kaldırımla taksici arasında. Minibüs ve otobüs sürücüleri de böyle, motorcuları, kuryeleri candan saymıyorlar” ifadelerini kullandı.