Torbalı’da haftanın 6 günü farklı mahallelerde semt pazarları kuruluyor. Bu pazarlardan biri olan ve her Pazar günü kurulan Torbalı Pazarı geçtiğimiz yıllarda Alpkent’e taşınmıştı. Vatandaşın isteği ile semt pazarı yeniden Torbalı Mahallesi’ne taşındı. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle Torbalı Mahallesi’nde yılların özlemi sone erdi. Nüfus yoğunluğu olarak ilçenin en büyük mahallesi olan Torbalı Mahallesi’ne taşınan pazar için, Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamlamıştı. Bölüm bölüm oluşan pazar genel anlamıyla beğenildi. Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran ise yıllar sonra pazarın yerine taşınmasına çok sevindiğini belirterek, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve ekibine teşekkür etti.

PAZARIMIZA KAVUŞTUK

Yaklaşık 20 bin nüfusa sahip olduklarını belirten Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran, “Pazarımız Alpkent Mahallesine taşındığı vakit pazarcı esnaflarımız taşınmaması için imza toplamıştı. Fakat dönemin belediye başkanı pazarı yine de taşımıştı. Pazar pazarının taşınması sonrasında yaklaşık 20 bin nüfuslu mahallemizde sevinç ile karşılandı. Mahallemizin yüz ölçümü geniş ve 50 binden fazla hane var. Alpkent mahallesinde olan pazara gitmekte zorluk çekiliyordu. Şayet şikayetler geliyordu bu konuda pazarın eski yerine alınması için şuan pazarımıza kavuştuk ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

TORBALI PAZARI BİZİM PAZARIMIZDIR

Torbalı pazarı Torbalı Mahallesinin hakkı olduğunun altını çizen Kuran, “Bu Pazar bizim hakkımızda hakkımızı geri veren belediye başkanımıza mahallemiz adına teşekkür ederim. Pazarın taşınma sürecinde eleştiriler oldu. Bu çok doğal fakat bazı kesim olayı siyasileştirdi. Çok yanlış yapılıyor. Pazarımızın yeniden gelmesi yaklaşık 20 bin vatandaşımızın memnuniyetini kazandı. Bir kez daha onlar adına yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.