2018 yılında başlayan Erasmus+ “Cultural Heritage – A link to the past, a bridge to the future” isimli projesinin son toplantısı gerçekleşti. İtalya, Portekiz, Bulgaristan ve Romanya’dan toplam 38 öğrencinin katıldığı Erasmus+ “Cultural Heritage – A link to the past, a bridge to the future” projesi 2018 yılında başladı. Her yıl bir ülkeye giden öğrenciler o ülkenin kültürel miraslarını tanıma fırsatı buldu. Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 25 öğrencinin de yer aldığı proje kapsamında son durak Torbalı oldu.  5-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen toplantıda misafir öğrenciler Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Kısa bir tanışma sonrasında okulu inceleyen öğrenciler daha sonra, “Vizörden geçmişten bugüne” isimli, geçmişte ve günümüzde yaşadığımız şehirlerin fotoğraflarının karşılaştırılması ile kültürel mirasın korunumu hakkında sunum yaptı.

BAŞKAN TEKİN’İ ZİYARET ETTİLER

Etkinliğin devamında Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’i ziyaret eden öğrenciler,  şehir turu yaparak, Kent Arşivi, Metropolis, Hipodrom kafe gibi geçmişten bugüne kalan kültürel değerleri yerinde inceledi.  Toplantının ikinci aktivitesi olan “Geleceğin şehirleri” isimli resim aktivitesi, yapıldı. Karışık gruplara ayrılarak her şehrin bir kültür mirası olacak şekilde gelecekteki şehirleri hayal ederek resimlediler.  Öğrenciler daha sonra İzmir’in kültürel değerleri olan, İzmir Arkeoloji Müzesi, Kadifekale, Agora, Saat Kulesi, Konak Cami, Kemeraltı, Şirince, Meryem Ana Evi, Efes Müzesi, İsabey Cami, Ayasuluk Tepesi ve Efes Örenyeri’ni de ziyaret etme fırsatı buldu.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Proje kapsamında son olarak proje öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ziyaret edildi. Toplantının ikinci aktivitesi olan “Hatıra Duvarı” isimli aktivite gerçekleştirildi. Okulun arka kısmında bulunan duvar hazırlanarak, her ülkenin kendine özgü kültürel değerlerini yansıttığı duvar resmi yapıldı. Ayrıca UNESCO somut olmayan Dünya kültür mirası listesinde olan “Türk kahvesi sunumu” ve “Keşkek geleneği” kültür mirasları tanıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un da katıldığı çalışma sonrasında okula bir sanat eseri kazandırıldı. Akşam yapılan bir ikram eşliğinde, sertifika töreni yapılarak katılımcılara sertifikaları takdim edilerek, proje son buldu.