Torbalı’daki anaokulları e Twinning projeleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Eğitimin önemli kademesi olan okul öncesi eğitimde çağdaş yaklaşımları kullanan, projeler üreten okullardan biri de Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin anaokulu sınıfı oldu. Anaokulunun A şubesi öğretmeni Evrim Görgülü Barış geliştirdiği "Kuklanı Yap, Öykünü Anlat" projesiyle hem geleneksel hem de çağdaş yaklaşımları bir arada kullanarak çocukların yaratıcılığını geliştirmede önemli mesafe kat etti.

“KUKLANI YAP, ÖYKÜNÜ ANLAT” 

“Kuklanı Yap, Öykünü Anlat”  e-Twinning projesi, çocukların ifade becerilerini geliştirmek ve kitapları seven bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Avrupa Birliği'nin önemli eğitim platformlarından olan e- Twinning’te faaliyetlerini yürütecek olan projede, yurdun çeşitli bölgelerinden 10 okul, çevrimiçi etkinliklerle okul öncesi eğitimi alan çocuklarda kuklalar aracılığıyla kitap sevgisi oluşmasına yardımcı olacak. Okul Öğretmeni Evrim Görgülü Barış, kültürel değerlerimizin ve kitap sevgisinin küçük yaşlarda eğlenceli etkinliklerle harmanlanarak verilmesinin, çocuklarımızın kalıcı kazanımlar elde etmesine yardımcı olacağını belirtti.

HEYECANLIYIZ, ÇOK ŞEY ÖĞRENECEĞİZ

Kuklalar ve projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Barış, “Kuklalar zamansız kahramanlar. Her çocuğun eline aldığında tebessüm ettiği en tatlı oyuncak belki de. Her çocuğumuzun yüreğinden geçen her sözcüğü kuklalarla duyurmak istiyoruz herkese. Ekran başına hapsedilmiş birer minik yürek olmasınlar diye, kendilerini kendi kelimeleri cümleleriyle ifade edebilsinler diye elleriyle her bir kuklaya hayat katsınlar diye yapıyoruz projemizi. Heyecanlıyız ve çok şey öğreneceğiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.