Kırbaş Mahallesi’nde doğup büyüyen, lise eğitimini de Torbalı’da tamamladıktan sonra önce gıda eğitimi ardından da sınavla Beslenme ve Diyetetik Bölümüne geçiş yapan Ebru Özbek, şimdilerde çok başarılı bir diyetisyen. 30 yaşındaki başarılı beslenme uzmanı ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gıda eğitimi aldı. Daha sonra girdiği sınavda başarılı bir sonuç alarak kazandığı Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 2016 yılında mezun oldu. 2020 yılında bu alanda kendini daha da geliştirmek isteyen başarılı diyetisyen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Yüksek lisans master yaparak uzman diyetisyen oldu.

ÖZEL TARİFLER VERİYOR

İşini severek yapan ve ilçede kısa sürede bu alanda akla gelen ilk isim olmayı başaran Uzman Diyetisyen Ebru Özbek, şimdilerde Sadık İleri Bulvarı’ndaki ofisinde danışanlarına hizmet veriyor. Yaklaşık 5 yıldır bu mesleği başarıyla sürdüren genç diyetisyen, 1 yıldır kendi ofisinde danışanlarının hayatına dokunuyor. Kilo alma, kilo verme, dengeli ve sağlıklı beslenme gibi alanlarda danışanlarının taleplerini karşılayan Özbek, sık sık danışanlarına çeşitli tarifler de vererek yemek alanında da önemli bir misyon üstleniyor.

HER DANIŞANA AYRI LİSTE

Her danışanına özel liste hazırlayan, sevdikleri yiyecekler doğrultusunda öğünler planlayan uzman diyetisyen, “Gelen danışanlarıma, ilk olarak vücut analizi yapıp, kendi beslenme alışkanlıkları ve yaşam şekline göre beslenme programları düzenleyip, haftalık kontrollerle görüşmeleri sağlıyorum. Hiçbirimiz özellikle yemek yerken kısıtlanmak istemeyiz. Çeşitli ölçülerde, dengeli bir şekilde sevdiğimiz yiyeceklerin listelerimizde olması hem danışanlarımızı mutlu ediyor hem de istenilen hedeflere ulaşılmasını daha da kolaylaştırıyor” dedi. Uzman diyetisyen dileyenin kendisi ile instagram üzerinden iletişime geçebileceğini belirterek, tüm ilçe sakinlerini ofisine davet etti.