Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçelerde yapılan altyapı kazılarıyla ilgili izin verme yetkisi Büyükşehir Belediyelerine verilmişti. Yeni yönetmelik ile birlikte altyapı kurumlarından gelen kazı talepleri artık Torbalı Belediyesi’ne yapılacak. Pek çok ilçe belediyesinin aksine bu sorumluluğu üstlenen Torbalı Belediyesi, hem koordinasyonun tek elden yürütülmesini sağlayacak hem de ilçeye yapılacak bir çalışmanın bir an evvel tamamlanmasının önünü açacak.

DENETLEMEYİ DE TORBALI BELEDİYESİ YAPACAK

24.12.2020 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname değişikliği ile cadde ve sokaklarda denetleme, ruhsat ve kazı izinleri ilçe belediyeleri tarafından düzenlenir şeklinde bir değişikliğe gidilmişti. Torbalı Belediyesi de bu değişiklikle birlikte gerekli başvuruları yaparak kazı izinlerinin artık ilçe belediyesinden alınmasının önünü açtı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile altyapı kurumlarından gelen kazı talepleri böylelikle Torbalı Belediyesi tarafından değerlendirilecek ve ilgili kazı çalışmalarına verilen izinlerin denetimi de Torbalı Belediyesi tarafından uygun şartlarda yapılacak.

KOORDİNASYON ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK

Kazı izinlerinin artık Torbalı Belediyesi’nden alınacağını ifade eden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “ Bundan Sonra Büyükşehir Belediyesinin elinde olan alt yapı, kazı işleriyle ilgili izinler artık Torbalı Belediyesi’nden alınacak. Bu alt yapı kurumları ile koordinasyon daha üst seviyeye çekebilmek adına önemli bir gelişme. Bundan sonrası için daha iyi ve daha hızlı çalışmaların gerçekleşmesi adına bu gayreti arttırmış olacağız. Şimdiden yapılacak çalışmaların şehrimize hayırlar getirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.