Torbalı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Alparslan Kasımoğlu, Ersin Taştan, Mehmet Vurur ve Mustafa Kapucu 18 Ağustos 2022 tarihinde Ödemiş Kent Konseyi yönetimini ziyaret etti. Ödemiş Kent Konseyi’nden Başkan Mehmet Taşlı, Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar, Yürütme Kurulu Üyeleri Av. Safiye Özçelik, Abdullah Gümüş, Tekin Alpsoy ve Turgut Akın’ın hazır bulunduğu görüşmede iki konsey arasında yapılacak iş birliği ve Torbalı Kent Konseyi’nde başlayan yeni dönem konuşuldu.

MEHMET TAŞLI: “TORBALI KENT KONSEYİ YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ”
Ödemiş Öğretmen evinde gerçekleşen buluşmada konsey yöneticileri ilk olarak kendilerini tanıttı. Torbalı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Kapucu, Başkan Niyazi Soytürk’ün annesinin rahatsızlığı nedeniyle ziyarete katılamadığı bilgisini paylaştı. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Taşlı, “Torbalı Kent Konseyi yönetimine başarılar diliyoruz. Kent için bir şeyler yapmak isteyen, Torbalı’nın geleceği için söyleyecek sözü olan çok kıymetli isimler göreve gelmiştir. Seçim yarışında aday olarak kenti için duyarlılık gösteren seçilen-seçilemeyen herkesi kutluyoruz. Sayın Başkan Soytürk’ün bugün bizimle olmasını isterdik fakat sağlık her şeyden önemli, kıymetli annesine acil şifalar diliyoruz.” dedi.
 Torbalı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Kapucu, “15 Haziran 2022’de gerçekleşen seçimlerle işbaşına gelmiş bulunuyoruz. Bizden önce belli bir zamandır pasif konumda olan konseyimizi en kısa sürede aktif hale getirmek istiyoruz. Bölgemizin en istikrarlı konseyi olan Ödemiş Kent Konseyi’nin kurumsal bilgi ve tecrübesinden faydalanmak istiyoruz. Bizleri burada ağırlayan Ödemiş Kent Konseyi yönetimine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

UÇAR: “TORBALI KENT KONSEYİ’NİN YENİDEN YAPILANMASINI DESTEKLEYECEĞİZ”
Torbalı Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, konseyin mevcut çalışma yönergesinde çeşitli değişiklikler yapılmasına ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, Ödemiş Kent Konseyi’nden yönerge başta olmak üzere katılımcı yapıların kurulması ve işler hale getirilmesi konularında bilgi almak istediklerini ifade ettiler. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Taşlı, Torbalı Kent Konseyi’ne her türlü bilgi ve tecrübe desteğini sağlayacaklarının altını çizerek Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar’ın bu süreçte aktif rol üstleneceğini söyledi. Genel Sekreter Uçar, “Kent konseyi, kentteki gönüllü potansiyeli harekete geçiren, kentte yaşayan herkesi kent yönetiminin paydaşı olarak gören ve yaşanabilir kent hedefi etrafında hemşehrileri bir araya getirmeyi amaçlayan yapılar olmalıdır. Torbalı Kent Konseyi’nin yeni seçilen yönetiminin bu vizyonu paylaştığını görmek bizi mutlu etti. Torbalı’da konseyin kurumsallaşması, bilinirliğinin artması ve daha çok kişiye ulaşması için bilgilerimizi Torbalı’nın yararına sunmaya hazırız. İki yönetim arasında oluşacak sinerji, ileride birlikte çeşitli projeler gerçekleştirmemizin de önünü açacaktır. Her açıdan umut vaat eden bir iş birliğinin temelini atmış bulunuyoruz. İki ilçemiz için de hayırlı olsun.” dedi.