Türkiye’nin kiraz üretim merkezlerinin başında gelen İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hasat mevsiminin heyecanı yaşanıyor. Ürünün bu yıl artacağına yönelik beklentiler olduğu ifade edilirken olağanüstü koronavirüs salgını süreci de kafalarda soru işaretleri yaratıyor. İlçede kirazın nasıl toplanacağına yönelik gündem merak edilirken Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisi, muhtarlar ve yerel dinamikler geniş katılımlı bir toplantıda geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti. Zirvede önemli kararlar alınmıştı.

Gelinen süreçte Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’la görüşme yaparak işçilerin tedarik edilmesi noktasında önemli bir aşamaya gelindiğini aktardı. Ayrıca 5 Mayıs’ta start alacak hasadın çalışmalarına dair de detaylı bilgiler veren Karakayalı önemli açıklamalarda bulundu.

TORBALI’DAN 250 İŞÇİ GELECEK, ULAŞIMI BÜYÜKŞEHİR SAĞLAYACAK
Karakayalı, “Dün kiraz toplama merkezlerine gittim. Müthiş bir insan akını var. Torbalı’ya gittim, başkan, ‘ben 250 işçi gönderebilirim’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Aysel Hanım ile görüştüm. O da, ‘ihtiyaç olduğu takdirde Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla taşırız’ dedi. 2 aydan beri bu işin hazırlığını yapıyoruz. ESHOT ihtiyaç duyulduğu takdirde ulaşım meselesini çözecek” dedi.