Torbalı’da havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar ısınmak için kombi ve peteklerini çalıştırmaya başladı. Bakım ve onarımı yetkili servislerde yapılmayan kullanıcıların hem cebinden hem de canından olabileceği bildirildi. Kombi uzmanı Recep Karakoç, yaptığı açıklamada hem tasarruf hem de riskleri ortadan kaldırmak için uyarılarda bulundu. Yetkili servis elemanı olmayan kişiler tarafından yapılan yanlışların büyük risk taşıdığını aktaran Karakoç, kombi ve petek bakımları için de vatandaşlara uyarıda bulundu.

"KOMBİ BAKIMI HER YIL YAPILMALI"

Kış aylarında cihazların daha yüksek verimli çalışması için bakımlarının her yıl yapılması gerektiğini kaydeden Karakoç, cihazlara beyaz eşya mantığıyla yaklaşılmaması gerektiğini hatırlattı. Recep Karakoç, yaptığı açıklamada "3, 5, 10 yılda bakım yaptırmazsak herhangi bir sıkıntı olmaz mantığında yaklaşılıyor, aslında bu yanlış. Cihazların her yıl bakımlarının yapılması gerekiyor. Çünkü bunların içinde gaz, su var, gaz ve su birleşiminden oldukça problemlerden dolayı son kullanıcılar zarar görebilirler. Bunun için de özellikle alanında uzman kişiler tarafından çalışılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KIŞLIK BAKIMLARIN YAPILMASINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM”

Belediyeden liyakate göre atama Belediyeden liyakate göre atama

Açıklamalarını sürdüren Karakoç, “Bir bakım ortalama süresi 45 dakikayla 1 saat arasıdır. Bakım yapılmadığı zaman cihazın yanma odalarında tıkanma olabilir, bu da ileriki zamanlarda fana zarar verebilir. Fan zarar gördüğü zaman maliyetler yükselebilir. Artı gaz sarfiyatını arttırır, ister istemez cihazların içinde suyla çalışıyor, yani su geziyor. Yaz aylarında atıl durumda kalıyor, kireçlenme olabilir, bu da gaz sarfiyatını arttırır. Yüksek verimde çalışmaz cihazlarımız, tıkanan yerler olduğu için daha fazla gaz harcayıp, daha az enerji elde edip, daha yüksek faturalar ödüyoruz buna da istinaden. Yılda bir bakım yapıldığı zaman bu zarar gören parçalar, tıkanan parçalar açıldığından dolayı cihaz yüksek verimli çalışıyor. Kışlık bakımların yapılmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu hem fatura anlamında maddi olarak daha az gelmesi hem de ısı olarak daha yüksek bir ısı elde etmemizi sağlıyor" diyerek sözlerini noktaladı. Karakoç petek bakımlarının da ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak 2 yılda bir muhakkak yapılması gerektiğini vurguladı.