Türk Kızılayı Torbalı Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, şube hizmet binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde, oyların tamamını alan kurucu başkan Ömer Günaydın, yeniden şube başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulunda Semih Canbeldek, Zeki Öztaş, İbrahim Çetin, Utku Can Bahçıvan, Mehmet Türkoğlu, Çağatay Akar, Ceren Türkmen Tontaş ve Aziz Köyebakan yer aldı. Şube Denetçiliği görevine Çağlar Arifoğlu seçilirken, Genel Merkez Delegeleri Ömer Günaydın ve Semih Canbeldek oldu.

2022 YILI DAYANIŞMA YILI İLAN EDİLDİ

Genel Kurul'da Türk Kızılayı Torbalı Şubesi'nin eylem planı da okunarak, üyelerin oylarına sunuldu. 2022 yılını "Dayanışma Yılı" ilan eden Torbalı Kızılay Şubesi, birçok çalışma gerçekleştirecek. Türk Kızılayı'nın, hamiyetperver Türk halkının başta kendi içerisindeki mazlumlar olmak üzere, dünyanın her yerine uzattığı merhamet eli olarak ulvi bir görevi büyük bir özveri ile yerine getirdiği aşikar olduğunu belirten Başkan Ömer Günaydın, "Torbalı'mızda tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatmak, din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin nerede zorda kalmış bir insan varsa yardım etmek en önemli şiarımız olacaktır" dedi.

KIZILAY SÜREKLİ SAHADA OLACAK

Önemli gün ve haftaları kutlayacaklarını, ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, hijyen, zekat, nakdi yardım, ayni yardım, et konserve, alışveriş kartı gibi yardımlar yapacaklarını, genel merkezce düzenlenen yurt dışı, yurt içi yardım kampanyalarına destek olacaklarını, vatandaşlara, öğrencilere, gençlere; "İlk Yardım, Deprem, Afet, Kızılaycılık" eğitimleri vereceklerini, kurban bağış kampanyalarına vatandaşların katılımını sağlamak için faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Başkan Günaydın, "Tüm çalışmalarımızı devam ettirirken, bir diğer yandan Torbalı ilçemizde yeni oluşturduğumuz şube binamızın profesyonel çalışan, araç-gereç vb. eksikliklerinin giderilerek kurumsal yapıya uyum sağlanmasını hedeflemekteyiz" sözlerini sarf etti.

YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Bağış kazanımında Genel Merkez ile koordineli olarak Profesyonel Bağış Kazanım Uzmanlarıyla Torbalı'da çalışmalar yapacaklarını, Torbalı Şubesi bünyesinde Kızılay Kadın Kolları ve Kızılay Gençlik Kolları'nı kurarak, saha çalışmalarını genel merkezin belirlediği plan dahilinde yapacaklarını ifade eden Günaydın, şube gönüllü merkezini de aktif hale getireceklerini sözlerine ekledi. Torbalı'da afetlere hazır ve dirençli toplum için çalışmalar yapacaklarını, daha yaşanılabilir çevre için çalışmalar gerçekleştireceklerini, nitelikli eğitime destek vererek gençlerde yardımlaşma duygularını aktif hale getirecek okullarla işbirliği projelerine imza atacaklarını Günaydın, "Torbalı ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızda 'iyilik ajandası' oluşturacak halka açık profesyonel eğitimler düzenleyeceğiz. Önümüz Ramazan ayı ve ardından bayram geliyor. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında olacağız. Kızılay'ın merhamet eli insanımızın omuzunda olacak. Bütün Torbalılı hemşehrilerimizi Kızılay'a bağışlarıyla katkı koymaya, gençlerimiz, kadınlarımız başta olmak üzere herkesi Kızılay Gönüllüsü olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.