Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bugün Torbalı’da kutlandı. Zeliha Genç Kızılay Anaokulu’nda gerçekleşen kutlamalara Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Güngör, Kızılay Torbalı Şubesi Başkanı Ömer Günaydın, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya Şehit Serdar Genç’in annesi Zeliha Genç, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Törenin ardından gelen vatandaşlara ve öğrencilere pilav ve kavurma dağıtıldı.

GÜNAYDN: “1400 VATANDAŞIMIZA DOKUNMAYI BAŞARDIK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kızılay Torbalı Şubesi Başkanı Ömer Günaydın, “Bugün bizleri törenimizde yalnız bırakmayan değerli Kaymakamımız Ercan ÖTER’E Cumhuriyet Başsavcımız İsmail Güngör’e şehidimizin annesi Zeliha Genç’e ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz Nisan ayında Torbalı’da açılan Türk Kızılay’ında görev yapmaktan onur duyuyorum. Açıldığımız günden bu yana Torbalı’da 1400 vatandaşımıza dokunmayı başardık. Milyonlarca liralık maddi desteğin yanında, kıyafet, yemek, gıda yardımında bulunduk. Yardımlar kapsamında İzmir’de birinci olmayı başardık. Bu süreçte bizlere yardımcı olan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    

ÖTER: “KIZILAY ÇOK DEĞERLİ BİR KURUM”

Törende söz alan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, “Zeliha Genç Kızılay Anaokulu Torbalı’ya geldiğim günün ertesi günü açtığım bir okul.  Bu anlamda benim için ayrı bir öneme sahip. Bu okulun kazandırılmasında büyük emeği olan son başbakanımız Binali Yıldırım’ın değerli eşine de çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ve donanımlı bir okulu ilçemize kazandırdı. Kızılay ise asırlardır ülkemize hizmet veren çok değerli bir kurum. Deprem olur orada. Sel olur orada. Her türlü yardıma koşuyorlar. Torbalı’da açıldığı günden beri durumu olmayan vatandaşlarımıza destek olan Torbalı Kızılay Şubesi’ne ve başkanı Ömer Günaydın’a da vatandaşlarımız adına teşekkür ederim” dedi. Törende konuşan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya ise “Ben de Kızılay’ın bütün görevlerinde çalıştım. Herkesin yardımına koşmaya çalışan çok özel bir kurum. Bizler de Kızılay’a her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.