Torbalı’yı İzmir’de temsil edecek muhtarın belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz aylarda muhtarlar arasından seçim yapıldı. İl genelinde belirli bölgelerde yapılan seçimin Torbalı etabında, temsilcilik için Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Atatekin Doğan ve Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazı Soytürk yarıştı. Samimi bir havada geçen seçimlerde en fazla oyu alan Soytürk,  İzmir Kent Konseyi'nin Başkan ve Yürütme Kurulu seçiminde Torbalı temsilcisi oldu. Yaptığı çalışmalarla gündeme gelen genç muhtar, temsilciler arasından yapılan seçimde Kent Konseyi Muhtarlar Başkanı olmayı başardı.

1293 MUHTARI TEMSİL EDECEK

İzmir genelinde İzmir Kent Konseyi'nin Başkan ve Yürütme Kurulu seçiminin akabinde belirlenen temsilci muhtarlar, Kent Konseyi Muhtarlar Başkanlığı seçimine gitti.  Hafta sonu yapılan seçimde başkanlığa Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazı Soytürk de aday oldu. Son yerel seçimlerde mahallesinde yaşayanların desteği ile muhtar olan Soytürk, elde ettiği başarıyı sürdürerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Muhtarlar Başkanlığını kazandı. Soytürk, seçime katılan 20 temsilci muhtardan 16 oy aldı. Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazı Soytürk,   İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinde 30 ilçedeki 1293 muhtarın başkanı olarak yeni görevinde il genelindeki bütün muhtarların sorunlarını, şikayetlerini, istek ve taleplerini gündeme getirecek.

BÜTÜN MAHALLELERİN SORUNLARINI ANLATACAK

Seçimi kazanmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Muhtarlar Başkanı ve Karakızlar Mahallesi muhtarı Niyazi Soytürk "İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Muhtarlar Başkanlığı seçiminde temsilci muhtarların büyük bir çoğunluğundan aldığım oylar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Muhtarlar Başkanı oldum. Bu göreve gelmemde beni destekleyen bütün muhtar arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ediyorum. Yeni görevimde Kent Konseyi Muhtarlar Başkanı olarak İzmir genelindeki 30 ilçedeki 1293 muhtarın sesi olacağım" dedi.