Son zamanlarda önemli yatırımların gerçekleştiği Torbalı’da sağlıklı yaşam alanında çok önemli bir merkez açıldı. 15 gün önce spor antrenörü Aslıcan Özdim tarafından açılan Personal Trainer; yani kişisel antrenman stüdyosu ilçede bir ilk oldu. Tasarımı, konsepti ve işlemleriyle İzmir’de bile bir ilk olan bu stüdyoda adeta hayaller gerçeğe dönüşecek. EMS, Reformer ve pilates hizmetlerinin sunulduğu Studio Aslıcan Özdim’de teknolojinin de tüm imkanlarından yararlanılacak.

BİR SEANSTA 3000 KALORİ

İzmir’de birçok spor stüdyosunda çalıştıktan sonra Torbalı’da ilk olan bu stüdyoyu açan Özdim burada EMS Personal Trainer, Reformer ve pilates hizmetleri verecek. Özellikle kısa sürede kalıcı kilo vermek isteyenlerin son yıllarda araştırdığı ve yöneldiği EMS sisteminde Alman teknolojisinden yararlanan Özdim, bu seanslara bizzat katılıyor. Yalnızca 25 dakikada 4-5 saatlik fitness etkisine imza atılan EMS ile çok kısa sürede kalıcı kilolar vermek mümkün. Bir seansta yaklaşık 3000 kalorinin yakıldığı EMS ile ilgili bilgi veren başarılı Aslıcan Özdim, “EMS sistemi, tüm dünyada uzun süredir kullanılan, ülkemizde de son zamanlarda popülerliği artmış bir sistemdir. Dünyada birçok profesyonel sporcu bu sistemle çalışmakta ve bu sistemden faydalanmaktadır” dedi.

10 ANA KAS GRUBU AYNI ANDA ÇALIŞIYOR

EMS sistemi ile detaylı bilgi veren başarılı antrenör, “Basitçe anlatmak gerekirse; normal egzersizleriniz sırasında bir hareketi yapabilmek için beyin kasa bir sinyal göndermek zorundadır bunu göndermezse zaten hareketi yapamazsınız her vücut hareketimizde bu sinyaller gönderilmektedir. Bu cihaz da beyinden gelen sinyallerin aynısını dışardan sadece kaslarımıza göndererek kasılma seviyesini arttırmaktadır. EMS sayesinde bir hareketi gelen akım eşliğinde yaparak kasılmayı arttırıp o kasın gelişimini daha kısa sürede sağlamaktayız. Bu sayede sadece 25 dakika egzersiz yaparak 4-5 saatlik dışarıdaki bir antrenmana eşdeğer çalışma sağlayabiliyoruz. EMS Sistemi 10 ana kas grubumuzu aynı anda çalıştırıyor ve en derin kas fibrillerine kadar ulaşıyor. Spor salonlarında yaptığınız antrenmanlarda en derin kaslara çok zor ulaşmaktasınız. Bunun için büyük ağırlıklara girmeniz gerekir ki eklemlere çok büyük bir yük bindirmiş olursunuz. Eklem ve omur sakatlıklarına bilmeden sebep olabilirsiniz. Önemli bir konu da derslerin birebir verilmesidir. Yani eğitmeninizin ders boyunca sadece sizinle birebir ilgilendiği bir çalışma şeklidir” dedi. Özdim ayrıca, “EMS sisteminde kullandığımız teknoloji Alman teknolojisi. EMS derslerinde kıyafetleri, tayt ve tişörtü danışanımıza hediye ediyorum. Antrenmana gelen kendi tişört ve taytını kendisiyle getiriyor” ifadelerini kullanarak hijyene verdikleri önemi de belirtmiş oldu.

REFORMER CADİLLAC PİLATES

Reformer alanında da önemli eğitimler alan ve açtığı stüdyoda reformer seansları da veren Özdim, “Hem reformeri hem cadillac sistemini bir arada sunuyorum. Son yılların egzersiz trendi reformer pilates, standart pilatesten farklı olarak pilates reformer makinesi kullanılarak yapılıyor. Mat temelli pilatesten daha yoğun ve dinamik olan reformer pilates, egzersiz çeşidinin geniş olmasıyla da özellikle kas yapısını güçlendiriyor. Reformer pilates egzersizleri ve hareketlerinin temel amacı; vücudun esnemesini sağlamak, tüm kas gruplarını harekete geçirmek, denge merkezini düzetmek ve yağ yakımını kolaylaştırmaktır. Ayrıca kas, eklem ve sırt ağrılarını azaltmak; kişiye esneklik ve koordinasyon becerisi kazandırmak da amaçlanmaktadır. Bu nedenle çok yönlü ve faydalı bir egzersiz sistemidir” ifadelerin kullandı.

PERSONAL TRAİNER NE İŞE YARAR?

Personal Trainer; yani kişisel antrenör yani size özel antrenman programı anlamına gelir. Personal Trainer’ın sizi yönlendirmedeki kabiliyeti, kendinizdeki potansiyelin farkına varmanızı sağlayacaktır. Bu da yaptığınız sporu daha etkin yapmanıza olanak sağlayarak, hedeflerinize hızlı ulaşmanıza yarayacaktır.  Bunun yanı sıra bilinçli yapılan spor, sakatlanmaların da önünde büyük engeldir. Yani Personal Trainer ile çalışmanız direkt olarak siz ve sağlığınız ile ilgilidir. Antrenmanlarda sadece size özel hedefler belirlemekle kalmaz aynı zamanda bu hedeflere ulaşabileceğiniz bir plan da hazırlar ve bu plana bağlı kalarak çalışmanızı sağlar. Siz de ücretsiz segmental vücut analizi ve demo ders için; 0 539 877 11 37 nolu numaradan arayarak detaylı bilgi alıp randevu oluşturabilirsiniz.

ASLICAN ÖZDİM KİMDİR?

Çocuk yaştan beri spora yönelen, henüz 10 yaşındayken atletizmle uğraşan kısa süre içerisinde de Beşiktaş’a transfer olan Aslıcan Özdim, burada ulusal çapta önemli başarılar elde etti. Özdim, 100 metre engel atlama ve uzun atlama branşlarında Türkiye birincilikleri, 300 metre engel atlamada Türkiye ikinciliği, 100 metre koşuda Türkiye üçüncülüğü başarılarına imza attı. Atletizm branşında ülke çapında çeşitli başarılar elde eden başarılı isim, geçirdiği sakatlık sonrası atletizmi bıraktıktan sonra Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ni kazandı. Profesyonel anlamda sporu bırakıp başka bir alana geçen Özdim, federasyon tarafından verilen kursları başarı ile tamamlayarak çeşitli belge ve sertifikalar aldı. 3 yıl önce Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Özdim çeşitli spor stüdyolarında antrenör olarak çalıştı.