Son haftalarda ülke genelinde ve Torbalı’da artan korona virüs vakalarına karşı Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, yazılı açıklama da bulunarak vatandaşları uyardı. Öter’in yapmış olduğu açıklama ise şöyle; Değerli Torbalılılar, Koronavirüs salgını ile mücadelede 9 ayı geride bıraktık. Milletçe verdiğimiz bu karalı mücadele ve Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek uyguladığı tedbirler sayesinde pandemi sürecini geride bırakmaya her gün bir adım daha yaklaşmaktayız. Bireysel sorumluluklarını yerine getiren, her fırsatta önemine vurgu yapılan Temizlik, Maske, Mesafe Kurallarını hayatının bir parçası haline getiren her bir vatandaşımız bu mücadelenin gizli kahramanlarıdır.

Koronavirüsle mücadelenin başladığı ilk günlerdeki bilgi kirliliği, korku ve panik ortamı yerini azim ve kararlılığa bırakmıştır. Artık biliyoruz ki virüs tedbirlerimizden daha güçlü değil. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını harfiyen uyguladığımızda; doğum günü, gün, mevlid, taziye, kutlama, ev ziyareti gibi bulaş riskini arttıran her türlü faaliyeti ertelediğimizde;  Vatandaşlarımızın yoğun olarak bir arada bulunduğu cadde, meydan, park, alışveriş merkezi, toplu taşıma araçları gibi bulaş riskinin çok yüksek olduğu alanlara mecbur kalmadıkça gitmediğimizde virüsle aramıza mesafe koymuş oluruz.

Unutulmamalıdır ki en doğru ve güvenilir bilgilere başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere resmi kaynaklardan ulaşabiliriz.  “bana bir şey olmaz” demek, çeşitli komplo teorilerine kapılarak tedbirleri reddetmek telafisi imkânsız hasarlara yol açabilir. Kovid 19 ile ilgili olarak insanlar üzerinde yeterince çalışma yapılamadığından hangi bünyede ne tür bir etki göstereceği önceden kestirilememektedir. Bu nedenle virüse karşı hepimiz eşit risk altındayız.

Maske takmamak, sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan diğer tedbirlere aykırı hareket etmek 3180TL ye kadar idari para cezası ile cezalandırılmaktadır. Ancak bu fiiler işlendiğinde bir koronavirüs taşıyıcısı olmanın kaçınılmaz olduğu düşünülürse para cezasının en iyimser ceza olduğu anlaşılmaktadır. Zira virüs taşıyıcısı olduğumuzu anlayana kadar geçen süre içerisinde başta en çok sevdiklerimiz olmak üzere çevremizdeki herkesi birer koronavirüs hastası haline getirebileceğimiz aşikârdır.  

Kıymetli Torbalılar,  Gelin Milletçe tedbirde birlik olalım. Sorumlu bir vatandaş olmanın gereğini yerine getirelim. Pandeminin sonuna gelmeye her gün bir adım daha yaklaştığımız bu dönemde her birimiz bu mücadeleye dört elle sarılalım. Önce kendi tedbirlerimizi harfiyen uygulayalım. En güvenli yerin evimiz olduğunu, Devletimizin evimizde kalmamız için her türlü fedakârlığı yaptığını unutmayalım.  Çevremizde gördüğümüz her türlü kural ihlalini 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hayat Eve Sığar (HES) programı üzerinden bildirerek toplumsal duyarlılığı arttırmaya çalışalım. Sağlıklı olmanın tüm tedavilerden daha kolay ve konforlu olduğunu unutmayalım.