Zaman zaman skandallarla gündeme gelen Torbalı Devlet Hastanesi ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre kanaması başlayan 6 aylık hamile bir kadına hiçbir kadın doğum uzmanı bakmadı. Birinden birine gönderilen kadın, acılar içerisinde geçen sürede düşük yaptı. Bu da yetmezmiş gibi ölü bebek anne karnından alınmadı. Kendi imkanlarıyla Aydın’a giden aile, 18 haftalık cansız bir bebeği kucağına aldı. Aile şimdi hukuk savaşı vererek hastane ve ihmalde sorumlu olduğu iddia edilen doktorlarla kozlarını paylaşacak.

DOKTORLAR BAKMADI İDDİASI

Olay iddiaya göre şu şekilde gerçekleşti. 8 yıllık Karabaş çifti, 2.çocuklarını beklerken, Pazartesi günü anne Şükriye Karabaş sancı hissetti. Artan ağrılarından sonra kanaması başlayan 32 yaşındaki anneyi, baba Bekir Karabaş hemen Torbalı Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi. Düzenli olarak gittikleri doktorun tayininin çıkması nedeniyle başka bir doktora sıra numarası alan anneye iddiaya göre bu doktor, ‘Ben bakamam’ deyip başka doktora yolladı. Bu sırada kanaması devam eden anneye diğer doktor da bakmadı. Eşinin sancılarına dayanamayıp bir anlık sinirle tartışan baba ve anneyi güvenlik görevlileri acil servise yönlendirdi. Burada acil doktorunun ısrarıyla hemen başka bir kadın doğum uzmanına yönlendirilen anneye bu doktor, ‘Maalesef çocuğunuzu kaybettiniz’ açıklamalarında bulundu.

HUKUK MÜCADELESİ VERECEK

Bu süreçte yaklaşık 1 saat bekletildiklerini ifade eden acılı baba Bekir Karabaş, “1 saat oradan oraya sürükletildik. Sonuç olarak ise bebeğimizin öldüğünü bize söylediler. Eğer ilk hastaneye geldiğimizde muayene edilip, servise alınsaydık belki de hala çocuğumuz ana karnında yaşıyor olacaktı. Burada çocuğumuzun cansız bedenini de ameliyatla vermediler. Başka bir hastaneye gitmemiz söylendi. Aydın Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi’ne varır varmaz, eşimin hayati tehlikesinin olduğu bize söylendi. Apar topar ameliyata alındı eşim ve çocuğumun cansız bedeni bize verildi. İki gün eşim bu hastanede yattı. Biz kendi şehrimizdeki hastanede muayene edilemedik ve çocuğumuzdan olduk. Hayallerimizle oynadılar. Hukuk mücadelesi vereceğim” ifadelerini kullandı. Öye yandan Karabaş, geçtiğimiz yıllarda da aynı hastanede annesinin tedavi gördüğünü ‘Hiçbir şeyi yok’ denilen annesinin meğer apandisitinin patlamış olduğunu iddia etti.