Torbalı Belediyesi’nin katkılarıyla Ayrancılar Suyunbaşı Mesire Alanı’nda stant açan Üreten Eller Kadın Atölyesi’ni Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eşi Afet Uygur, CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Kırkmalı ve kadın kolları yöneticileri ziyaret etti. Uygur ve yanındakilere Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan ile CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş eşlik etti. Evde üreten bayanların ürettiği ürünleri, stantlarda satışını yapan ve aile ekonomilerine destek sağlayan kadınları ziyaret eden Uygur, hayranlıkla yapılan el ürünlerini inceledi. Alışveriş de yapan Uygur’a proje müdürü Özge Yurteri, el emeği bir ürün hediye etti.

30 AĞUSTOS’U KUTLADI

El emeği ürünlere hayran kaldığını ifade eden Afet Uygur, “Çok özel bir stant olmuş. Kadınlarımızın evlerinde bile üretmesi, ekonomilerine katkı koyması bizleri çok gururlandırdı. Bu atölyeye desteğimiz sürecek. Daha güzel çalışmalarda onlarla buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı. Buradaki ziyaretin ardından, piknik amacıyla mesire alanına gelenlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Afet Uygur ve yanındakiler daha sonra Ayrancılar’dan ayrıldı.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Stant ve atölyeleriyle ilgili bilgi veren Üreten Eller Kadın Atölyesi Proje Müdürü Özge Yurteri, “Evde üreten bayanların ürettiği ürünleri sergileyip standlarda satışlarını yapiyoruz. Eğitim almak isteyen bayanlara günlük eğitimler veriyoruz atölyemizde. Çocuklara tatillerde ahşap boyama eğitimleri veriyoruz. Bayanlar öğrendikleri eğitimlerle ürünlerini yapıp getiriyorlar onları da satıyoruz. Torbalı Belediyesi desteğiyle diğer belediyelerin etkinliğine de gidip standımızı açıyoruz. Atölyede bir sistem kurduk. Kodlama sistemimiz var. Her gelen ürünün bir kod numarası var isim kullanmıyoruz,  kesinlikle yasak. Kimse kimsenin ne ürünü olduğunu bilmez.” dedi. Bugünün doğum günü olduğunu ifade eden Yurteri, ziyaretin kendisi için bir nevi doğum günü hediyesi gibi olduğunu kaydetti.