KADES uygulaması, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz başta olmak üzere pek çok saldırıyı engellemek amacıyla kurulan milli bir uygulama özelliğini taşıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan güven masası çalışmaları kapsamında tanıtımı ve işleyişi sağlanan uygulama ile acil durumlarda hayati öneme sahip bir görevi üstleniyor. KADES uygulaması temel amacı itibariyle son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildi. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl mart ayından itibaren pilot bölgelerde kullanılmaya başlanılan KADES uygulamasının İlçede bilinirliğinin artırılması amacıyla Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü özel bir çalışma yaptı.

BİN ADET BROŞÜR DAĞITILDI

KADES uygulamasının görünürlüğünün ve farkındalığının arttırılması amacıyla bin adet ''KADES" uygulaması tanıtım broşürleri Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünce dağıtıldı. Polisler ilçemiz genelinde kamu kurum ve kuruluşları, ESHOT durakları, halk pazarları gibi pek çok kalabalık noktada kadınlara KADES uygulaması tanıtım broşürlerini vererek kısa bilgilendirmeler yaptılar. Gün boyu süren KADES uygulaması bilgilendirmesinde onlarca kadının KADES uygulaması hakkında fikir sahibi olması sağlandı. Polislerin KADES uygulaması broşürleriyle kendilerine bilgi vermesine olumlu tepkiler gösteren kadınlar, uygulama hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını en doğru kaynaktan öğrendiler.

EN KISA SÜREDE POLİSLER GELİYOR

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, Google Play ve Apple Store mağazalarından indirebileceği “Kadın Destek Uygulaması (KADES)” ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru oldukları anlarda acil durumlar cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabiliyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki KADES uygulamasından gelecek çağrılar için haftanın yedi günü yirmi dört saati tetikte olan görevli polisler, en kısa sürede çağrının geldiği adrese giderek müdahale ediyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün özellikle KADES uygulamasından gelen ihbarlar konusunda hassas davranacağı belirtildi.