Türkiye’nin uluslararası alandaki başarısına ve tanıtımına adanan Anatolian Cup’ta bu yıl Torbalı’dan Kaan Yiğit Futbol Akademisi de yer aldı. Spora gönül vermiş ve çocuk spor turnuvalarına profesyonel bir bakış açısı getirme amacıyla her yıl belirli dönemlerde düzenlenen Anatolian Cup’a Torbalı adeta damga vurdu. 11-15 yaş arasındaki takımlarıyla Bodrum’daki turnuvaya katılan Kaan Yiğit Futbol Akademisi 4.oldu. aralarında süper lig ve akademi takımlarının da bulunduğu takımlar arasından sıyrılan ve genel klasmanda 4. Olan Kaan Yiğit Futbol Akademisi, kupa ve madalyalarla Torbalı’ya döndü.

SPORCULARI RADARA GİRDİ

Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan, Torbalı’da beden eğitimi öğretmenliği yapan Kaan Yiğit’in öğrencileri bu tür turnuvalarla kendilerini gösterme fırsatı buluyor. Büyük takımların scout ekiplerinin de takip ettiği bu turnuvada Kaan Yiğit Futbol Akademisi’nin birçok oyuncusu, büyük takımların radarına girdi. Aralarında süper lig temsilcilerinin de bulunduğu bazı heyetler Kaan Yiğit’ten bu oyuncular hakkında bilgi aldı. Amaçlarının, ahlaklı, çevik sporcuları Türk futboluna kazandırmak olduğunu ifade eden başarılı antrenör Kaan Yiğit, “Her yaş grubundan öğrencileri futbola hazırlıyoruz. Yetenekleri doğrultusunda öğrencilerine birebir programlar hazırlayarak, öğrencileri sadece sportif anlamda değil, başta beslenme olmak üzere birçok alanda da eğitiyoruz. Metropark Tesisleri’nde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Okulumuz her geçen gün büyüyor” dedi.

KAAN YİĞİT KİMDİR?

12 yıl boyunca Malatyaspor, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor gibi köklü kulüplerde profesyonel olarak futbol oynayan, birinci lig tecrübesi de bulunan Yiğit, ayrıca Çaykur Rizespor, İstanbul Damlaspor yardımcı antrenörlük yapmış Karagümrükspor’da scoutluk ve Rize Telekomspor’da da teknik sorumlu olarak görev yapmıştı. Donanımını ve tecrübesini Torbalı’daki gençlere de aşılamak isteyen Kaan Yiğit, Torbalı’da kurmuş olduğu Futbol Akademisi ile çocukları geleceğe hazırlıyor. İlçede kabiliyetli oyuncuları seçerek onlara profesyonel eğitim vererek Kaan Yiğit Futbol Akademi, ilçedeki genç sporculardan da yoğun ilgi görüyor.