Torbalı’nın en başarılı eğitim kurumu olan 7Eylül Anadolu Lisesi’nin olacak. Hayırsever Avukat Mustafa Ufuk Karhan’a ait olan binayı daha önce kiralama girişiminde bulunan okula, büyük jest mülk sahibinden geldi. Avukat Mustafa Ufuk Karhan, spor salonu, halı sahası, gösteri salonu, çok sayıda sınıfı ve özel alanları bulunan kolej binasını okula tahsis etti. Okulun tahsisi için protokol imzalanırken mülk sahibinin tek şartı kısa süre önce vefat eden eşinin adının okula verilmesi oldu. Çocukluk yıllarında yokluk içinde büyüyen, devlet desteğiyle eğitimini tamamlayıp, saygın bir avukat olan Karhan’ın sıradaki hedefi ise binlik, 2 binlik dilimlere giren öğrencilerin eğitim göreceği bir Fen Lisesi’ni ilçeye kazandırmak. Karhan’ın bu fikrine Vali Yavuz Selim Koşger de sıcak bakıyor.

SEMA KARHAN ANADOLU LİSESİ OLACAK

Yazıbaşı'da bulunan ve daha önce kolej olarak işletilen okul binasının sahibi Avukat Mustafa ufuk Karhan, bina ve tesisin tamamının 7 Eylül Anadolu Lisesi'ne tahsisi için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Milli eğitim Müdürü Ömer yahşi ile protokol imzaladı. Okula Mustafa Ufuk Karhan’ın vefat eden eşi Avukat Sema Karhan'ın adı verilecek ve okul böylelikle önümüzdeki yıldan itibaren Sema Karhan Anadolu Lisesi adıyla eğitim öğretime devam edecek.

KOÇAK’TAN KARHAN’A TEŞEKKÜR

7 Eylül Anadolu Lisesi Müdürü Neşadet Koçak, “Ufuk Bey, kimsenin beklemediği bir şey yaptı ve kolej binasını okulumuza tahsis etti. Bugüne kadar sayısız başarılı öğrenci yetiştiren kurumumuz, artık çok daha donanımlı bir binada çok daha kaliteli şekilde Türkiye’ye ve ilçemize gerek akademik gerek de sosyal anlamda hizmet verecek. Destekleri için Mustafa Ufuk Karhan'a okulumuz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KARHAN’IN HEDEFİ FEN LİSESİ

7 Eylül Anadolu Lisesi’nin bina anlamında çok zorluklar yaşadığını bildiğini ve bu sıkıntıyı çözmek için elinden ancak böyle bir şey gelebildiğini ifade eden Avukat Ufuk Karhan, “Bu çocuklar Torbalı’nın yetiştirdiği yıldızlar. Böyle bir desteği yapmayı fırsat gördüm. Herkes bize yardımcı oldu. Bir de yatılı bölümü olan Fen Lisesi yapabilirsek çok güzel olur.” şeklinde konuştu.