İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Egedesonsöz'e, kentin koronovirüs tablosu ve 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü kutlamalarıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Tüm ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de koronavirüs vakalarında artış olduğunu belirten Vali Köşger, "İzmir, ilk 15 il arasında yok. Fakat bu, İzmir'de tehlikenin bittiği, yada azaldığı anlamına gelmiyor. İlimizde pozitif vaka sayıları hızla yükseliyor. Vatandaşlarımızı, her zamankinden daha dikkatli olmaya davet ediyorum" dedi.

5 İLÇEDE YÜKSEK RİSK!

Konak, Buca, Karabağlar, Bornova ve Kemalpaşa'nın, en çok vaka artışının olduğu ve en riskli ilçeler kategorisinde yer aldığını, Torbalı'nın da her geçen gün daha kötüye gittiğini belirten Vali Yavuz Selim Köşger, "Cenaze törenleri, düğünler ve diğer toplantılarla ilgili yeni önlemler ve yasaklar getirmek zorunda kaldık. Hekimlerimizin başında olduğu 300 kişilik bir filyasyon ekibi, evlerinde karantina altında bulunan temaslı hastaların takibini yapıyor. Onları karantinada tutuyoruz. Kontrol altına almış durumdayız. Tehlikenin daha da büyümesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

9 EYLÜL KUTLAMALARI VE SONRASI İÇİN KARAR

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü olan 9 Eylül Çarşamba günü yapılacak kutlama törenlerine yönelik de bilgi veren Vali Köşger, şu açıklamada bulundu:

"9 Eylül, İzmir ve ülkemiz için çok özel bir gün. 9 Eylül'ü, hak ettiği, layık olduğu şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Kutlamaları, çok ciddi tedbirler altında, sosyal mesafeyi koruyarak, maske takarak ve temizlik kuralına uyarak, en güzel şekilde yapacağız. Geleneksel kutlamaları, seyrekleştirilmiş katılımla yapmak zorundayız. Ancak, 9 Eylül kutlamalarının ardından konser, eğlence ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirebiliriz. Arkadaşlarımız, bu yönde alınacak tedbirler konusunda çalışıyor."