Torbalı’ya bağlı Arslanlar Mahallesi'nde üretilen ve coğrafi işaretle tescillenen Arslanlar biberinin tanıtımı için tören düzenlendi Törene AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Jandarma Komutanı Emre Balci, Torbalı Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Torbalı İlçe Tarım Müdürü Gökhan Aktaş, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, siyasi pati temsilcileri ve köy halkı katıldı.
TEKİN: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Törende söz alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yaptığı açıklamada “Torbalı’nın eşsiz lezzetleri saymakla bitmiyor. Bu lezzetlerden bir tanesi de Aslanlar biberi. Ben de soframdan hiçbir zaman eksik etmem. İzmir'imizin 35. tescilli ürünü olan Arslanlar biberinin coğrafi işarete kavuşmasında pay sahibi olan başta Ticaret Odası Başkanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Torbalı’nın tarım alanında çok önemli bir konuma sahi olduğunu ifade eden Tekin, “ Geniş ve verimli topakları sayesinde İstanbul’u ve Ankara’nın sebze ve meyve ihtiyacını ilçemiz karşılıyor. Üreticimize bu anlamda teşekkür etmek istiyorum. Her zaman üretmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı. Törene katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı'nın çok üreten bir ilçe olduğunu belirtti. İlçeden sanayi, tarım ve turizm alanında kente büyük katkılar sağlandığının ifade eden Kaya, "Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ilçelerinin başında geliyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Torbalı'ya önem verdiğini aktaran Kaya, ilçenin çok sayıda kamu yatırımı aldığını kaydetti. Arslanlar biberinin tescillenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, hayırlı olmasını diledi.

ÖZEN: “ÜRETİCİLERİMİZ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de salgının ardından tarım üretiminin, üreticinin, sağlıklı gıdanın, sağlıklı beslenmenin kıymetinin daha fazla anlaşıldığına dikkati çekti. Kentte 3,5 milyon dönüm üzerinde tarım arazisi bulunduğunu dile getiren Özen, İzmir'de sektörlerin tamamının tarım sektörü üzerine inşa edildiğini aktardı. İzmir'i "tarımın doğduğu şehir olarak tanımladıklarını ifade eden Özen, şöyle konuştu: "Zeytin ağacı bu şehir için anıt ağaç olmalı, çünkü dağına gidiyorsun zeytin ağacıyla karşılaşıyorsun, ovasına gidiyorsun zeytin ağacıyla karşılaşıyorsun. Tarım gelecektir. Bizler aslında yapmış olduğumuz bu projelerle, bu çalışmalarla, bu toplantılarla kendi geleceğimi garanti altına alma gayreti içerisindeyiz. Çoluğumuza, çocuğumuza bu kadim sektör olan tarımı artırarak emanet etme için çalışmalar yapıyoruz. 35. coğrafi işaretin alınması noktasında Arslanlar biberinin tescil edilmesi, kayıt altına alınması noktasındaki girişimleri sonuçlandırmalarından dolayı Torbalı Ticaret Odası Başkanımıza, üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyorum."

OLGUN: HEDEFİMİZ TORBALI’MIZIN YEREL LEZZETLERİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAK

Arslanlar biberinin coğrafi işaretle tescillenmesini sağlayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Torbalı Ticaret Odası olarak ilk zeytin kolonyasını çıkardık. Torbalı zeytin kolanyası bütün bölge tarafından biliniyor. Şimdi de Arslanlar biberimizi tescilledik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Amacımız Torbalı’mızın yerel lezzetlerini tüm dünyaya duyurmak” ifadelerini kullandı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise Arslanlar biberinin tescillenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.