Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telekonferans yöntemiyle görüştüğü İl Milli Eğitim Müdürlerine, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili bilgiler aktardı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, sadece anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitim alacağını, bu konuda salgından çocukları koruma adına çok geniş önlemler aldıklarını bildirdi.

BAZI TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR
Milli Eğitim olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını, şimdi bazı tedbirleri gözden geçirmeye başladıklarını belirten Yahşi, "Öğrencilerimize en sağlıklı, en kaliteli eğitimi vereceğiz. Velilerimizin içleri rahat etsin. Çocuklarımızı salgından korumak için olağanüstü önlemler aldık" bilgisini verdi.

Anaokulu ve ilkokul birinci sınıfta okuyacak her öğrenciye her gün maske vereceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, şunları söyledi:

"Sınıflarımızın kaç kişilik olacağı konusunda henüz bir rakam ortaya koymadık. Ancak olabilecek, minimum sayıda öğrenci olacağını söyleyebilirim. Servis araçları ve kantinlerle ilgili netleşmeyen noktalar vardı. Bu iki unsurla ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Servis araçlarında salgın kapsamında birtakım düzenlemeler olacak. Kantinler de eskisine göre daha sağlıklı hale getirilecek."

YETERİNCE MASKE DE VAR, DEZENFEKTAN DA...

İzmir'in 30 ilçesinde, yüz yüze eğitim öncesi alarm durumunda olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Okullarda hijyen açısından ne gibi önlemler alındı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Halk eğitim merkezlerinde tüm öğrencilerimize yetecek miktarda, fazla fazla maske üretildi. Okullarda kesinlikle maske sıkıntısı çekilmeyecek. Çocuklarımıza ücretsiz maske verilecek. Ayrıca, meslek liselerimizde bol miktarda dezenfektan ürettik. Tüm okullarımızda hijyen malzemesi açısından en küçük bir sıkıntı dahi çekilmeyecek. Sosyal mesafenin korunması açısından öğretmenlerimiz, fazlasıyla hassasiyet gösterecek. Ortak kullanım alanları sürekli temizlenecek. Çocuklarımızı salgından koruyacağımızdan, bugünkü zor şartlara rağmen yavrularımıza en iyi eğitimin verileceğinden hiçbir velimizin şüphesi olmasın."