Covid-19 salgınında hastaneler yine doldu, evde izlenen hasta sayısında patlama oldu. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, "Ankara kadar olmasa da İzmir'de de ciddi artış oldu. Rakamlar, gidişatın hiç de iyi olmadığını gözler önüne seriyor" dedi. 11 Ağustos'ta evde izlenen koronavirüslü hasta sayısının 2 bin 800 olduğunu hatırlatan Başkan Çamlı, "Bir ay sonra bu rakam, 4 bin 600'e yükseldi. İzmir'in nüfusu dikkate alındığında, 1000 kişiden biri, evde karantinada tutuluyor. Yüzde 50'lik bu artışı gözardı etmemek lazım" ifadesini kullandı.

"YÖNETEMİYORSUNUZ, TÜKENİYORUZ" HAFTASI

14-18 Eylül arasında tüm Türkiye'de, tabip odaları olarak "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" başlıklı farkındalık haftası düzenlediklerini belirten Başkan Çamlı, şu bilgileri verdi:

"Salgın sürecinde en önde, özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara, kaybettiğimiz arkadaşlarımıza, artan vaka ve ölüm sayılarına dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Hepimiz yakamıza siyah kurdele takacağız. Arkadaşlarımızın birer birer yaşamlarını yitirmesi, vakaların artması, ölümlerin artışı, içimizi yakıyor. Tedbir almamız gerekiyor. Özellikle sağlık çalışanlarını koruyamazsak, toplum sağlığını hiç koruyamayız. En önde savaşan unsurlarımızı kaybedersek, pandemi mücadelesini kazanmamız mümkün değil. Amacımız kamuoyu oluşturmak, yaşanan tabloyu gözler önüne sermek ve daha ciddi önlemler alınmasını sağlamak. Bütünlük pandemiyle mücadele stratejik planına acilen ihtiyaç vardır. Pandemi geçmiş değil, tam aksine, daha da ciddi biçimde risk altındayız. Önümüzdeki aylarda daha çok artış olacağı göz önünde tutulursa, stratejik planın kaçınılmaz olduğu açıkça görülecektir."

KORUYUCU EKİPMAN SIKINTISI HALEN DEVAM EDİYOR
Hekimlerin, koruyucu ekipman sıkıntısının, tüm uyarılara ve taleplere rağmen çözülemediğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Arkadaşlarımız kendi ekipmanlarını kendileri almak zorunda kalıyor. Kendileri risk altında, aileleri risk altında. Sadece İzmir'de, 600 sağlık çalışanı arkadaşımız koronaya yakalandı. Ülke genelinde 30 bin arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Tekrar söylüyorum; pandemide en ön safta savaşan hekimleri, diğer sağlık çalışanlarını koruyamazsak, Covid-19 mücadelesini kazanamayız. Bu gerçek, akıllardan hiçbir zaman çıkarılmamalı" diye konuştu.