İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanlığı bugün 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede aktif olarak çalışan basın emekçileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Alsancak Unlu Mamullerinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna  İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut ve ilçe yönetimi katıldı.  Basın emekçileri 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladığı için İYİ Parti yönetimine teşekkür etti. Kahvaltının ardından ise basın mensupları ile basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti heyeti, ilçedeki sorunları dile getirdi. İlçedeki sorunları polemik oluşturmak için değil sorunların çözülmesi konusunda hatırlatma yaptıklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Erkut, “Sorunlar herkesin sorunu. Toplumu bütünüyle ilgilendiren konular. Bu nedenle bütün sorunların tümüyle çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

KÜNARLIOĞLU “PAMUKYAZI YOLU İLE İLGİLİ YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Gerçekleşen toplantıda Pamukyazı yolu ile ilgili soruya  cevap veren İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu, “Pamukyazı yolu ile ilgili yakından ilgileniyoruz. Şuan yolda iki sorun var birincisi kot farkı ikincisi ise kavşak. Maalesef yüklenici firma esnafı ve evleri su basmaması için eğimi yolun içine doğru vermiş ve su birikintileri burada birikiyor. Bu da kazaları beraberinde getirecek bir durum. Geçtiğimiz günlerde eski milli futbolcu Ahmet Çalık’ın trafik kazasında vefat etmesinin sebebi de buydu. Biz her zaman olduğu gibi şimdi de uyarıyoruz. Kimsenin canına zarar gelmeden burayı yeniden düzenleyin. Ayrıca akşamları yol boyunca ışıklar yanmıyor. Gece yolculuğu da bu bölgede büyük risk arz ediyor. Pamukyazı köyünde yaşayan vatandaşlar için karşıya geçiş için bir kavşak yapılacaktı ama maalesef bir adım atılmadı. Bekliyoruz sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. Künarlıoğlu, “Ayrıca ilçedeki üst geçitlerde kullanılan asansörlerde de problemler var. Bunların denetimi iyi yapılmalı. İnsanlar burada mağdur oluyor. Ayrıca alt geçitlerdeki ışıklandırma sistemlerinde de sorunlar oluyor. Vatandaştan bize çokça şikayet geliyor. Buraların da kontrolü daha sık yapılmalı” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA KAVŞAĞI, SULTANLAR VADİSİ

Başkan Künarlıoğlu’dan sonra açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, “İlçemizin bir Kemalpaşa kavşak sorunu var. Bu sorunun giderilmesi için her şey tamam ama halen çalışmalar başlamadı. Buradaki sorunun alt yapı olduğu iddia ediliyor. Ama sorun alt yapı ile ilgili mi yoksa ihalede kur farkından dolayı oluşan bir sorun mu var?” ifadelerini kullandı. Konuşmalarını sürdüren Erkut, “Bir diğer vaadi hatırlatmak istiyorum. Son zamanlarda kimsenin aklına da gelmiyor. Torbalı’da Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi diye bir proje vardı. Bu proje ne oldu? Bugün siz basın emekçileri ile birlikte kanolarda kahvaltı yapmak isterdik ama nasip olmadı. Buradan tekrardan projeyi hatırlatmak istedik” ifadelerini kullandı.

TORBALI’DA NEDEN ÜNİVERSİTE YOK

İlçedeki vatandaşların diğer sorunlarına da değinen Erkut, “Özbey’e doğalgaz getirildi. Fakat Yeniköy’ün de doğal gaz sorunu var. Bunu halletmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Yapandan Allah razı olsun der herkesin hakkını veririz. Ayrıca ilçemizde çok önemli bir tapu sorunu var. Pamukyazı, Ayrancılar,  Özbey, şuanda vatandaşlara tapu çıkıyor ama bu fiyatlara vatandaşın tapusunu alma imkanı yok. Ayrıca vatandaşın 1600 m2 alanı var ama tapu sadece 600 m2’ne veriliyor geri kalan 1000 metrekareye verilmiyor. Bu mağduriyetler giderilmeli” dedi. Torbalı’ya bir üniversite açılmasının şart olduğunu belirten Erkut, “Torbalı’da neden bir üniversite yok? Torbalımıza dinazm katacak bir fakülte açılması gerekiyor. İlçemize kültürel bir değer katacaktır” dedi.

AYRANCILAR İLÇE OLMAYI HAK EDİYOR

Özellikle Ayrancılar’daki sorunlara değinen Fatih Erkut, “Ayrancılar’daki sorunlar saymakla bitmiyor maalesef. İlk olarak Ayrancılar’daki okul sayısı yetersiz geliyor. Çok fazla nüfus olduğu için okullarımız maalesef yetersiz geliyor. Bu bölgeye yeni okullar yapılması şart. Ayrıca Ayrancılar’da neden hastane yok. Sağlık Ocağı ile nereye kadar. Gün içerisinde Ayrancılar nüfusu neredeyse 100 bini buluyor. Bu sayı İzmir’deki 6 ilçeyi geride bırakıyor. Bu nedenle Ayrancılar’a bir tane hastane şart. Vatandaş mağdur oluyor. Bir de Ayrancılar’da yaşayan vatandaşların en çok dile getirdiği sorunların başında doğalgaz ve internet alt yapı sorunu var. Bunların çözümü çok basit sorunlar. İhale süreci olmayan işler. Buradaki vatandaşların sorununu çözelim mağduriyetleri giderelim. Ayrancılar gerçekten çok gelişmiş bir mahalle. Ve kesinlikle ilçe olmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ALT YAPI YATIRIMI YAPILIYOR

İlçeye çok önemli bir alt yapı yatırımı yapıldığının altını çizen Erkut, “Torbalı’da bildiğiniz üzere çok önemli bir alt yapı yatırımı yapılıyor. Sadece İZSU tarafından değil internet ve elektrik alt yapıları da değişiyor. Bu yatırımlar çok önemli yatırımlar. Evet yollar kötü. Biz de Millet İttifakı olarak bu yolları kullanıyoruz. Ama yapılan yatırımın ne denli önemli olduğunu da biliyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Mithat Tekin’in sonuna kadar destek olacağız. Biz şuan belki sıkıntı çekiyoruz. Ama önümüzdeki 20 yıl boyunca çocuklarımız rahat edecek biraz daha dişimiz sıkalım” dedi.

İYİ PARTİ’DEN HALK EKMEK TALEBİ

Açıklamalarını sürdüren Erkut, “Şuanda birçok sorun saydık evet. Ama bu sorunlarımızın hepsi vatandaşın sorunu. Şimdi de İYİ Parti olarak bir istekte bulunacağız. Torbalı’ya bir Halk Ekmek istiyoruz. Torbalı’nın belki de en çok ihtiyacı olan şey. Bunu Belediye Başkanımız’dan rica ediyoruz. Torbalı’ya Halk Ekmek’i kazandırsın. İlçedeki ihtiyaç sahibi 6-7 bölgeye Halk Ekmek büfeleri kurulsun ve vatandaşlarımız bunlardan uygun fiyatlara yararlansın. Belediyemiz zaten kendi ununu kendi üretiyor. Çok fazla bir maliyeti olmayacaktır. Birçok belediye bunu yapıyor. Ve bizlerde bu belediyeleri takdir ediyoruz. Biz de takdir edilelim. Bu nedenle Belediye Başkanımızın isteğimize el atacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HERKESİN İYİ PARTİ'YE SEMPATİSİ VAR

Erkut açıklamalarının sonunda “Biz bu kadar sorunu ve isteği bir kendimiz için dile getirmedik. Hepsi vatandaşın sorunu. Kim sorunları çözüme kavuşturursa onları tebrik ederiz. Biz İYİ Parti olarak milletin rn kötü ikinci partisi. Ama herkesin birinci partisi olmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin bize bir sempatisi var. Biz de kimseyi mahcup etmek istemiyoruz.  Herkesin sorunları ile dertlenerek hareket ediyoruz. Bugün burada dile getirdiğimiz sorunların ve taleplerin yerine getirilmesini umut ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.