Torbalı’da her geçen gün kiralık ev bulmak zorlaşırken ev sahipleri de evi tutmak isteyen vatandaşlardan istedikleri yok artık dedirtti. Buca’da yaşayan Yılmaz Öncü ve Torbalı’da çalışan Yılmaz Öncü isimli vatandaş her gün Buca’dan Torbalı’ya gelmemek için kiralık ev tutmak istedi. Uzun süredir ilçede ev arayan Öncü, geçtiğimiz günlerde bir ev sahibi ile görüştü. Ev sahibi Yılmaz Öncü’den Adli Sicil Kaydı, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, kimlik fotokopisi, e Devlet şifresi gibi belgeler istedi.

“KAMERA ŞAKASI YAPIYORLAR SANDIM”

Yılmaz Öncü, istekler karşısında donup kalırken ev sahibinin can alıcı sorusu ise “evli misin bekar mısın” oldu. Bekar olduğunu ifade eden Yılmaz Öncü’ye ev sahibi ise “Eve kız arkadaşını getirirsin. Ya onu evimde öldürürsen. Riske giremem. Bu nedenle sana evimi kiralamıyorum” dedi. Yaşananların kamera şakası olduğunu düşündüğünü ifade eden Yılmaz Öncü “Bana evde kız arkadaşını öldürürsün, o yüzden vermiyorum dedi. Ben de teyze sen çok Müge Anlı izliyorsun galiba dedim. Çünkü dediği şeyler akıl alır gibi değil. Kamera şakası yapıyorlar sandım. E devlet şifremi, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini, Adli Sicil Kaydı gibi belgeler istedi benden. Ben neden özelimi E devlet şifremi vereyim” ifadelerini kullandı.

EV SAHİPLERİ NE İSTEYECEKLERİNİ ŞAŞIRDI

Uzun süredir Torbalı’dan ev kiralamak için uğraştığını belirten Öncü, “İş yerim Torbalı’da olduğu için buradan ev kiralamak için uzun süredir uğraş veriyorum. Ama bekar olduğum için bir türlü ev kiralayamıyorum. Bana vermiyorlar. Buna bir çözüm bulsunlar artık. Her gün Buca’dan gidip geliyorum. Bekarız diye de böyle muamele olmaz. Bu sadece benim sorunum değil tüm bekarların sorunu. Kiralar zaten ateş pahası bir de kiralık ev sıkıntısı olunca ev sahipleri ne yapacağını şaşırdı. İstenen belgelere akıl sır ermiyor. Kız alırken bile istemiyorlar. Kız mı alıyoruz ev mi kiralıyoruz?” ifadelerini kullandı. ÖMER DUR