Torbalı Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında gerçekleşti. Önemli gündemleri görüşüldüğü meclis sakin ortamda gerçekleşti. Mecliste ilk olarak Perşembe günleri kurulan Tepeköy Pazarı’nın Muratbey Mahallesi’ne taşınması görüşüldü. Yeni yapılacak belediye hizmet binası ve kent meydanı kapsamında yıkılacak olan pazaryerinin geçici olarak Muratbey Mahallesi’ne taşınması oy çokluğuyla kabul edildi. Gerek tüm ESHOT’ların buradan geçiyor olması, gerek kent trafiği, gerekse de uygun fiziki alan nedeniyle Pazar stadyumun yanında yer alan eski Sağlık Meslek Lisesi’nin yerine kısa süre içerisinde taşınacak.

PANCAR’DAKİ MAHALLE’NİN ADI DEĞİŞTİ

Mecliste ayrıca çok önemli bir önerge olan ilçedeki kırsal mahallelerin resmen ‘Kırsal Mahalle’ ve ‘Kırsal Yerleşik Alan’ olarak belirlenmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi. Ekim ayı meclis toplantısının oy birliği ile geçen önergelerden biri de Pancar’da yer alan Kazım Karabekir Mahallesinin adı ile ilgili oldu. Mahalle sakinlerinin de isteği üzerine meclis mahalle adının Pancar Kazım Karabekir Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili önergeyi oy birliği ile kabul etti.

BAYKARA’YA BÜYÜK DESTEK

Öte yandan kısa bir süre önce CHP meclis üyeliğinde istifa ederek bağımsız meclis üyesi olan Mehmet Mehdi Baykara’nın istifasından dolayı doğal olarak gerçekleşmesi gereken komisyonlarda seçim yaşandı. CHP’nin önerisiyle aynı komisyonlardaki görevine Mehmet  Mehdi Baykara yeniden aday gösterildi. Baykara oy birliği ile komisyondaki görevlerine devam edecek. Meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri de yaşadığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden eski İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park ile ilgili oldu. Başkanlıktan gelen önerge ile Park’ın adının Ertuğrul Mahallesi’nde yer alan Engelsiz Yaşam Parkı’na verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Mecliste son olarak Torbalı Belediye Başkanlığı ile Torbalı Gazi ve Şehitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında protokol yapılmasıyla ilgili önerge oy birliği ile kabul edildi. Bu önerge ile belediye gazi ve şehit ailelerine birçok alanda destek olacak.