Torbalı Belediyesi’nde dün üst düzey bir ziyaret gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu ve Kani Beko, CHP Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Torbalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde kahvaltıda bir ataya geldi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu ve Millet İttifakı meclis üyeleri ile kahvaltıda hem yaşanılan seçim süreci hem de projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Soyer ve Yücel, meclis üyelerini bir kez daha dik duruşundan dolayı kutlarken, Soyer Torbalı Belediyesi’nin dev projesi için de destek sözü.

PROJEYE DESTEK OLACAK

Hipodrom’da gerçekleşen kahvaltıdan önce BKM’nin konferans salonunu inceleyen Soyer, salona hayran kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok çalışma ve faaliyetini burada gerçekleştirebileceklerini müjdeleyen Soyer ardından Gazi Çamlığı ve Hipodrom Kafeterya’da incelemelerde bulundu. Torbalı Belediyesi tarafından 2012 yılın restorasyonu tamamlanan alana hayran kalan Soyer, kahvaltının çok anlamlı ve şık bir yerde gerçekleştiğini söyledi. Yücel de alan için ‘Burası cennetten bir köşe’ ifadelerini kullandı. Öte yandan kahvaltı sonrası Torbalı Belediyesi tarafından projesi tamamlanan yeni belediye binası, kent meydanı ve otopark ile Pazaryerinin sunum yapıldı. Başkan Soyer, Vergi Dairesi’nin yanındaki boş alana yapılacak olan pazaryeri için söz verdi. Soyer, ‘Bugüne kadar yaptığımız en pahalı kahvaltı oldu’ esprisi ile katılımcıları tebessüm ettirdi.

DİMDİK DURDUNUZ!

Toplantıda söz alan CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ deyip, Soyer ve Yücel’e bugüne kadar yanlarında oldukları için teşekkür etti. Toplantıda söz alan CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in gündeminde ise gerçekleşen seçim vardı. Meclis üyelerinin dik duruşunu bir kez daha tekrarlayan Yücel, “Seçimdeki duruşunuz, tavrınız ve emanete sahip çıkmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Menemen’de bir oyun oynandı, orada bir kumpas vardı. CHP gömleğini giyerek koltuklarda oturan bazı meclis üyeleri oyuna ortak oldu ve Menemen elimizden gitti. Ancak Torbalı bu oyuna izin vermedi. Dimdik durdunuz. Durmaya da devam edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

TEKİN: ASLA MENEMEN OLMAYACAĞIZ

Yücel’den sonra söz alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin bir kez daha Soyer ve Yücel’e söz verdi. Tekin, “Zor bir süreç geçirdik. Süreci atlattığımızı düşünüyorum. Bizde oy namustur. Herhangi bir sorun da olmayacaktır. Torbalı olarak söz veriyoruz: Asla Menemen olmayacağız. Biz bunu bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı. Meclis üyelerine yönelik ‘Sizleri özledim’ diyen Başkan Soyer, “Sizinle olmayı özlemişim. Bu süreçte ciddi derecede yakınlaştık. Bu günler benim için çok anlamlı günlerdi. Torbalı’ya, onun iradesine ve başkanımızın vasiyetine sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum. Bu her şeyden kıymetliydi. Biz sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.