KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi olan ve İzmir'de Trafik Yönetim Merkezi'nde görev yapan beş kamu memuru koronavirüs Türkiye'de hızla yayıldığı sıralarda dilekçe vererek can kaygısı yaşadıklarını belirttiler. Dilekçenin 50 gün ardından 17'si BTS üyesi olan 32 TCDD çalışanının görev yeri değişti. Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde konuyu gündeme getiren İsmail Saymaz; ''İzmir İdare Mahkemesi, dört memur hakkında sürgün kararının yürütmesini durdurdu. Fakat BTS'liler işe döndüklerinde, haklı çıktıklarını gördüler. Çünkü altı ay önce verdikleri dilekçede işaret ettikleri üzere dört çalışan koronavirüse yakalanmıştı.14'ü ise karantinadaydı. Zaten izinsiz görev yapan çalışanlar daha da eksilmişti. İddiaya göre… Bu eksilmeden ötürü eleman ihtiyacı doğduğu için kurs görmemiş, yeterlilik sınavına girmemiş, girse de geçememiş olanlara iş başı yaptırıldı. En yoğun demiryolu trafik hattı olan İzmir'in rayları, bugün risk altındadır.'' sözlerini kaleme aldı. Torbalı’yı da kapsayan bu tehlikeyle ilgili saymaz bu ifadeleri kaleme aldı:

ACEMİLER İŞ BAŞINDA

Neyse ki İzmir İdare Mahkemesi, dört memur hakkında sürgün kararının yürütmesini durdurdu. Fakat BTS'liler işe döndüklerinde, haklı çıktıklarını gördüler.

Çünkü altı ay önce verdikleri dilekçede işaret ettikleri üzere dört çalışan koronavirüse yakalanmıştı.

14'ü ise karantinadaydı.

Zaten izinsiz görev yapan çalışanlar daha da eksilmişti.

İddiaya göre…

Bu eksilmeden ötürü eleman ihtiyacı doğduğu için kurs görmemiş, yeterlilik sınavına girmemiş, girse de geçememiş olanlara iş başı yaptırıldı.

Bir kontrolörün sekiz saniyede bir kod göndererek, trafiği yönettiği düşünülürse…

En yoğun demiryolu trafik hattı olan İzmir'in rayları, bugün risk altındadır.

BTS'liler sürgünü ve baskıları protesto için 2 Haziran 2020'de İzmir, İstanbul, Adana ve Diyarbakır'dan yola çıkarak Ankara'ya yürüyüş eylemi başlattı.

Eylemin İzmir ayağında Alsancak Tren Garı önünde toplanan BTS'liler, raylarda sembolik yürüyüş yaptıktan sonra Ankara'ya gitti.