Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Torbalı’da da öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İlçede yaklaşık 37 bin öğrenci karnelerini almanın heyecanını yaşarken, 3 bin öğretmen de yaz tatiline merhaba dedi. Bugün Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balci da öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya, öğrenciler için yaz tatili mesajı yayınladı.

 Işıkkaya’nın mesajı;

Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler…

2021 -2022 Eğitim öğretim yılını hep birlikte hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz. Küresel salgın sonrası başlayan yüz yüze eğitimin ilk ayları, çocuklarımızı, ailelerimizi, eğitim çalışanlarımızı azami dikkat ve hassasiyete sevk eden salgını önlemeye yönelik tedbirler içinde geçti. Bu şartlar altında eğitim öğretimi aksatmadan, hep birlikte süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeyi başardık.

İkinci dönem ise küresel salgında azalmanın başlaması ve kademe kademe salgın önlemeye yönelik tedbirlerin kaldırılması ile rahat bir nefes aldık. Daha bir yoğunlukla, öğrencilerimize gerekli kazanımları elde etmeleri, eğitim öğretim sürecini en güzel şekilde yürütmeleri, geçmişe dönük eksiklerini gidermeleri, sosyal ve psikolojik açıdan huzurlu, rahat bir okul yaşantısına sahip olmaları için büyük bir gayretle çalıştık. Gelinen noktada bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Tabi bu başarıda en önemli rolü öğretmen, öğrenci ve süreci destekleyen velilerimiz üstlenmişlerdir. Başarımızın birinci derecede mümessilleri olan siz öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bu vesileyle tebrik etmek istiyorum.

Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler…

Bugün, okul öncesi kademeden başlayarak, lise son sınıflarımıza kadar tüm öğrencilerimiz karne heyecanını yaşamaktalar. Çocuklarımız bir eğitim öğretim yılını tamamlamanın, bir üst sınıfa geçmenin ve tatile ulaşmanın heyecanı içindeler. Bizler de onlarla birlikte bu heyecanı paylaşıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki, karne notları öğrenciyi tüm kabiliyetleri, yetenekleri ve karakteriyle ortaya koyabilen bir değer ölçütü değildir. Biz çocuklarımızı karne notlarına göre değil, bir insan, bir birey, geleceği emanet edeceğimiz kıymetli varlıklarımız olarak önemsiyoruz. Pek tabi akademik başarıyı bir nebze de olsa yansıtan bu notların olabileceğin en iyisi olması için önümüzdeki yıllarda gayret ve özveriyi elden bırakmayacağız. En önemli eğitim öğretim yaklaşımımız çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip, ortaya çıkarmak ve onları yeteneklerine uygun bölümlere yönlendirmek, ahlaki ve insani yönlerden olgun bireyler olarak yetiştirmek olmalı. Bu yaklaşım doğrultusunda yeni projeler üretmeli ve yeni eğitim yaklaşımları geliştirmeli, gelişen dünyaya ayak uydurarak kısır döngüden kurtulup, eğitim öğretime yeni boyutlar kazandırmalıyız. Çocuklarımızı özgürce düşünen, kendi karalarını sağlıklı bir şekilde alabilen, karakter olgunluğuna sahip, ahlaki erdemleri kazanmış, geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bunun için de kalıplaşmış metotlardan ve bakış açılarından sıyrılarak, her çocuğun her alanda yeterli olamayacağını ama mutlaka yeteneğinin olduğu bir veya birkaç alanın olabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bunu keşfetmenin de geçmişle gelecek arasında kuvvetli bir bağ kurup geçmişimizden elde ettiğimiz kazanımlarla geleceğe yön vererek mümkün olabileceğinin bilincinde daima kendimizi geliştirmeliyiz.

Sevgili çocuklar… Bu yıl okul öncesi eğitimini tamamlayan ve temel eğitime adım atacak olan; temel eğitimi tamamlayarak orta öğretime başlayacak olan; orta öğretimi tamamlayıp yükseköğretime geçecek olan veya meslek liselerimizden mezun olup, hayatın herhangi bir alanında üretime katkıda bulunacak olan öğrencilerimiz için mutlu ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum. Ara sınıflarda kademe atlayan öğrencilerimizi de gönülden tebrik ediyorum. Yaz tatilini dinlenerek, yararlı aktiviteler yaparak, okuyarak sağlıklı, mutlu, huzurlu bir şekilde geçirmenizi ve yeni eğitim öğretim yılında tekrar okul bahçelerini cıvıl cıvıl seslerinizle şenlendirmenizi, sınıfları yine neşe içinde doldurmanızı diliyorum. Sağlıcakla kalın…