Artan döviz kuru, yükselen enflasyon, Türk parasının değer kaybı en çok emekçilerin cebinde derinden hissediliyor. Gelirleri aynı, giderleri her geçen gün artan tarım işçileri için Torbalı Siverekliler Derneği öncülüğünde toplantı gerçekleşti. Asgari ücretin açıklanmasından sonra bir araya gelen tarım işçileri, dayıbaşılar ve sercisçiler yeni yevmiyeleri belirledi.  Yapılan istişare toplantısında kadın yevmiyeleri 180, erkek yevmiyeleri 220 lira olarak belirlenirken, servis ücreti ise 550 lira olarak belirlendi. Dayıbaşıları bu ücretten aşağı teklif veren tarla sahiplerine işçi vermeyeceklerini belirtirken önceki rakamların kadın işçiler için 110, erkek işçiler için 125, servis için ise 300 lira olduğu öğrenildi.

DERNEKTEN AÇIKLAMA

Torbalı Siverekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada, “18 Aralık 2021 tarihinde dernek binamızda Tarım işçileri, Servisçiler ve dayıbaşılarımızla bir araya geldik.

Yapılan Toplantı Torbalı Siverekliler Derneği Tarım işleri başkanımız sayın Hacı Ahmet TÜYSÜZ öncülüğünde dernek yöneticilerimiz, bütün servisçiler, bütün dayıbaşılar ve çalışanlar katılım gösterdi. Son dönemde yaşanan ekonomik kriz vesilesiyle tarım işçilerinin mağduriyetini gidermek, Dövizdeki dalgalanmadan dolayı akaryakıttaki büyük artıştan kaynaklı oluşan servisçilerin mağduriyetini gidermek için çok faydalı kararlar alındı.

Yapılan istişare toplantısında oy birliğiyle:

Kadın yevmiyesi günlük 180 TL,

Erkek yevmiyesi günlük 220 TL,

Servis ücreti günlük 550 TL olarak kararlaştırılmıştır.

Bu ücretler 01.01.2022 tarihinden itibaren uygulanacaktır” denildi.