Dün akşam saat 19:00'dan 17 Mayıs saat 05:00'e kadar uygulanacak tam kapanma döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşlar muafiyet belgesi için e-Devlet'e akın etti. Bu gelişme üzerine e-Devlet kilitlendi. İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamayla endişeleri giderdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada,

 "Çalışma izin belgeleri e-Devlet üzerinden alınabilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve başvuru ekranı e-Devlet'te açıldı. Tam kapanma döneminde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışan ve e-Devlet kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle sisteme zaman zaman erişimde güçlük yaşayan vatandaşlarımızın endişe ve acele etmelerine gerek yoktur.

İş yerlerinin hazırladığı görevlendirme belgeleri 2 Mayıs gece yarısına kadar geçerli olacak

2 MAYIS'A KADAR GEÇERLİ

İlgili iş yerleri tarafından düzenlenmiş olan mevcut görev belgeleri 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar geçerli olacaktır. Ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ekteki form manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesi kullanılabilir. Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerinin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirlerimizi aldık" denildi.