Torbalı’da huzur ve güvenli ortamın devam etmesi için suç ve suçluyla aralıksız mücadele eden Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü 2022 yılı içerisinde yaptığı operasyonlarla göz doldururken gerçekleştirdiği etkinliklerle de vatandaşı bilgilendirdi. Emniyet ekipleri, hırsızlık, yankesicilik, yağma vb. suçlara karıştığı tespit edilen 61 şahıs İlçe Emniyet Müdürlüğü, bünyesinde kurduğu özel ekiplerle başlatmış olduğu Gölge-1 projesi kapsamında, çeşitli suçlardan haklarında yakalama emri bulunan 1.278 şahıs yakalayarak adli mercilere teslim etti.  Emniyet personeli 900 şahsa uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yaparken arasında torbacı tabiri ile bilinen 47 şahıs Uyuşturucu madde ticaretinden işlem yapılarak tutuklandı. Yapılan operasyonlarda 9 kilo uyuşturucu maddeye ve 217 adet ateşli silaha el konuldu.

Mahalle sakinleri çözüm bekliyor Mahalle sakinleri çözüm bekliyor

EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

“En iyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında 1200 anne ve anne adayına eğitimler verilmiş. Annelerimizin uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri sağladı. Ekipler kadına  yönelik şiddetle mücadelede “sıfır tolerans” sloganıyla KADES uygulamasının tanıtılması için ilçede seminerler düzenlenerek broşürler dağıttı. Ayrıca “KADINA EL KAL-KA-MAZ” projesiyle 5 bin erkeğe eğitim vermeyi başardı.

TEKNOLOJİNİN İMKANLARINDAN FAYDALANILIYOR

İlçe Emniyet Müdürlüğü envanterine İnsansız Hava Aracı ( Drone ) eklendi. Ekipler Drone’u  operasyonlarda  trafik uygulamalarında kullanarak başarılı çalışmalara imza attı.  Olay Yeri İnceleme ekip aracı teknolojinin en son imkanlarıyla dizayn edilmiş, suçlunun tespit edilmesi ve suçun aydınlatılmasını sağladı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü huzur ve güven ortamının devamlılığı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 2022 yılında olduğu gibi bu yıl da çalışmalarına tüm hızıyla devam edileceğini açıkladı.