Salgın döneminde fiyatlarında en çok dalgalanma olan sektörlerden biri de ikinci el otomobil sektörü oldu. Fabrikaların üretim durdurması, ardından gelen çip tedariki sorunu da ikinci el araçlara olan ilgiyi artırdı. Elindeki arabayı ucuza çıkarmak istemeyen insanların da topluca fiyat yükseltmesinin ardından Torbalı’da ikinci el araç hayali kuranlar da hayal kırıklığı yaşadı. Torbalılı galerici Ömer Kaynar sektördeki son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaynar, ikinci el araç fiyatlarında düşüş beklemediklerini aksine fiyatların daha da yükselmeyerek, sabitlenmesinin tek dilekleri olduğunu ifade etti.

"İŞLERİMİZ İYİ DURUMDA"

Salgının etkilerinin yavaşlamasıyla, sıfır araç alamayanların ikinci ele araçlara yöneldiğini belirten Kaynar, "Şu an ikinci elde hareketlilik devam ediyor. Sıfır araç alamayanlar ikinci el araçlarda talepleri artırdı. İşlerimiz iyi durumda" dedi.

"FİYAT ARTIŞINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Kaynar, fiyatların dalgalı bir seyir izlediğini, aynı marka ve özelliklerdeki araçları sattıkları fiyata alamadıklarını dile getirerek şöyle devam etti: "Fiyatları sabitleyemiyoruz. Yaşanan kısır döngü ve fiyatların yükselmesi işlerimizi sekteye uğratsa da beklediğimiz satışa ulaşıyoruz ama kar marjlarımız bitme noktasına gelmiş durumda. Fiyatların artmasında en büyük etmen olarak galericiler gösteriliyor ancak galericiler fiyatların artışından hiçbir şekilde memnun değil. Yaptığımız ticarette devamlı bir artış olursa sermayemizde erime meydana gelir. 50 bin liraya aldığımız arabayı 55 bin liraya satıyoruz, sonra gidip 57 bin liraya alıyoruz" dedi.