Torbalı’da yaşayan iki maraton koşucusu oruç ve zor şartlara rağmen her gün idmanlarını gerçekleştiriyor. Mehmet Çiçek ve Tuncay Saraç  adındaki iki genç sporcu uzun yıllardır atletizm ile uğraşıyor. Yarı maraton ve maraton koşan sporcular günde 3 saat idman yaparak milli takım hayali kuruyorlar. Belediyenin de katkılarıyla bugüne kadar sayısız maratonda koşup sayısız madalya alan genç sporcular, Torbalı-Selçuk karayolunda koşarak yarışlara hazırlanıyor. Yaklaşık 30 kilometrelik bu mesafeyi 2,5 saatte koşan sporcular şimdi Edirne’de düzenlenecek olan ‘Dostluk Maratonu’na katılacak.

HEDEF KÜRSÜYE ÇIKMAK

5 yıldır atletizmle uğraştığını ifade eden Mehmet Çiçek, “22 yaşındayım. 5 yıldır atletizmle uğraşıyorum. Birçok maratona katılıp dereceler kazandım. Hedefim bir gün milli takımda ülkemi temsil etmek. Spor bizi kötü arkadaşlıklar ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutuyor. Gençlere tavsiyem sporla uğraşmaları” ifadelerini kullandı. Çiçek ayrıca Edirne’de düzenlenecek olan Dostluk Maratonu’na hazırlandıklarını ifade ederek, “Önümüzdeki ay Dostluk Maratonu’na katılacağız. Bunun için iki şehir arasında (Torbalı-Selçuk) idman yapıyoruz. Hedefimiz buradaki yarışta kürsüye çıkmak” ifadelerini kullandı.

ORUÇLU HALDE 3 SAAT İDMAN

Oruç şartlarına rağmen yoğun bir programla idman yaptıklarını ifade eden Tuncay Saraç, “Günde 3 saat idman yapıyoruz. Bazı zamanlar Selçuk’a kadar koşuyoruz. Hedefimiz milli takımda yer almak. Önümüzde Edirne Dostluk Maratonu var. Bunda da kürsüye çıkmak istiyoruz. Sporu gençlere tavsiye ediyorum. Branşı ne olursa olsun mutlaka herkes bir spor dalıyla amatör de olsa uğraşmalı” dedi.