Torbalı Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yılların asfalt sorunlarını bitiriyor. Bir yandan Ahmetli-Özbey-Yeniköy yolunu yenileyen ve genişleten ekipler bir yandan da  Çapak Mahallesi’nde yılların sorununu çözüyor. Uzun yıllardır yama çalışmaları ile geçiştirilen Çapak yolu, Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile asfaltlanacak. Önceki gün itibariyle başlayan asfalt çalışması kapsamında tasfiye işlemleri gerçekleşti.  Torbalı Belediyesi, İzmir Aydın Karayolu’ndan başlayarak Çapak’a kadar devam edecek olan yolun tamamında büyük bir çileyi sona erdirecek. Daha önce Karakuyu, Çaybaşı, Eğerci yollarını asfaltlayan ve kavşak çalışmalarına imza atan ekipler, 7/24 büyük mesai harcıyor.

ÇİLELER SONA ERİYOR

Son olarak Çapak Yolu’nda başlayan çalışmalar bölge halkını sevindirdi. Kır turizmini de etkileyen yol 2 hafta içerisinde tamamen asfaltlanmış olacak. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tasfiye işlemlerinin tamamladıktan sonra başlanacak olan asfalt çalışmaları kapsamında yenilenecek yol bölgede büyük bir sorunu da ortadan kaldıracak. Alt Yapı Koordine Merkezi(AYKOME) ile koordineli bir şekilde ilçede asfalt sıkıntısı yaşanan diğer noktaların da tek tek asfaltlanacağı öğrenildi.

YAKUPOĞLU: SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Asfalt çalışmalarının koordineli bir şekilde ihtiyaç duyulan tüm noktalara yapılacağını ifade eden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Çapak Mahallesi’nde asfalt çalışması önceki gün itibariyle başladı. Kısa süre içerisinde çalışmalarımız sona erecek. Daha önce çalışmaları başlanan Ahmetli-Özbey-Yeniköy yolunu neredeyse tamamladık. İlçe genelinde de alt yapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda da ihtiyaç dahilinde asfalt çalışması gerçekleşecek. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordine Merkezi ile irtibat halindeyiz. İlçede asfalt ihtiyacı olan noktaları tek tek asfalta kavuşturacağız” ifadelerine yer verdi.