Torbalı başta olmak üzere İzmir’in birçok ilçesinde yatırımlar yapan, Torbalı’da birçok sektörde kalitede öncü olan Bahçıvan Grup’un yöneticilerinden Utku Can Bahçıvan sıra dışı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Genç yaşına rağmen yatırımları, sosyal politikaları ve atılımlarıyla dikkatleri üstüne çeken Bahçıvan’ın en büyük hobisi herkesin korkarak baktığı, gözünün önünde bile canlandıramadığı hayvanlarıyla vakit geçirmek. Kartalları, atmacası, şahini, doğanı ve hatta 5,5 metre uzunluğunda piton yılanı bulunan Bahçıvan, kendini adeta bu hayvanlara adadı.

SIKI DENETİMLERE TABİ

Azeybaycan kökenli olduğu için genlerinden gelen bir şahin, kartal aşkının olduğunu ifade eden genç iş adamı, bütün hayvanlarına yasal izinlerle bakıyor. Önceleri amatör olarak çıktığı bu yolda şimdilerde profesyonel olan Bahçıvan, Türkiye şartlarında çok zor olan izinleri alarak, bu hayvanları evinin bahçesinde yetiştiriyor. Milli Parklar, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından verilen sertifika ile belgelere sahip olan Bahçıvan’ın belki de en iyi arkadaşı ‘Bars’ adını verdiği kartalı. Yurt dışından Türkiye’ye faturalı-belgeli olarak gelen kartalı hobi amaçlı bakan Bahçıvan’ın evindeki hayvanat bahçesinde kaya ve şah kartalı olarak bilinen kartallarının dışında şahin, doğan, kurt, Kafkas çobanları ve Alabay ırkı köpek, Malaklı ırk köpek ve daha birçok hayvan bulunuyor. Bu köpekleri yöresinden izinlerle alan Bahçıvan her 3 ayda bir özel denetimlere tabi tutuluyor. Her hayvanın kendisine ait kimlikleri, belgeleri bulunurken Bahçıvan bunlara adeta bir çocuğu gibi bakıyor. Öyle ki tatile gittiğinde bile önden arabayla bu hayvanlarını götüren Bahçıvan sadece  aylık 3-4 bin lira yem masrafı ödüyor. Özel bakıcıları da bulunan bu hayvanlarla stresini atan Bahçıvan, çocuklarına da bu sevgiyi aşılamış durumda.

KARTALI EĞİTTİ!

İnsanların bu duyguyu ilk başta normal karşılamadığını belirten, hayvanlarından bahsederken gözleri parıldayan Bahçıvan, “İlk etapta herkesten hatta ailemden bile tepkiler aldım. Kartalım bize geldiğinde su bardağı kadardı. Şimdi onunla baba oğul gibiyiz. ‘Eğ kafanı öpeyim’ derim eğer öperim. ‘Yuvaya git’ derim gider, ‘Gel’ derim gelir, ‘Eldivenim yok’ diye uyarırım pençelerini koluma geçirmez. Arada uçururum da aramızda aşırı derecede güzel bir bağ var.  3 yaşında oğlum var onunla beraber büyüdü. Eldivensiz koluma aldığım zaman tırnaklarını geçirmiyor. İki kanadını açtığında 2 metre 30 santime ulaşıyor. Yaklaşık 6 kilo. Ben hayvanlarımı sabah akşam görmesem hasta olurum. Kendim yemlemeye özen gösteririm.

HAYVANLARI DERT ORTAĞI

Evine yaptırdığı hayvanat bahçesinde sadece yırtıcı hayvan bulundurmayan başarılı iş adamı bu çiftlikte, midilli, tavus kuşu, tavşan tavuk, ördek, bıldırcın gibi hayvanlar da bulunduruyor. Evini bir nevi hayvanat bahçesine çevirten Bahçıvan’ın bir de aslanı bulunuyordu. Ancak izinli bile bakılmasına izin verilmeyen aslanı elinden alınan Bahçıvan bu durumla ilgili de “Aslanım vardı Eva. Bakımı yasak olduğu için, yetkililere teslim ettik. Aslan beslemeye izin verilmiyor. Bunun belgesi de olmuyor. Devletimize boynumuz ince, teslim ettik onlara. Çok üzüldüm. Ona kedi mamasıyla bakıyordum. Bizden gittiği gün yemek yemeyecekti 4 çuval yem alıp götürmüştüm. Tuvalet eğitimi vardı. Çok özeldi. Hala Milli Parklar’a gidip ziyaret ederim” dedi.

Hayvanlarıyla dertleştiğini, onlarla özel bir bağ kurduğunu ifade eden Bahçıvan, “Ben hayvanlarımla dertleşirim. Kartalımla dertleşirim mesela o da benle konuşur. 5-6 komutum var, onları rahatlıkla yapıyor. Bir de yılanım var. 5,5 metre piton. Türkiye’nin en büyük pitonlarından biri. Çocuklarım korkuyor o yüzden onu evimde tutmuyorum. Tulum’daki küçükbaş hayvan çiftliğimizde duruyor. Arada gider bakarım.” İfadelerini kullandı.

ŞİKAYETLERE MARUZ KALIYOR

Bu hobisinin sık sık şikayetlere maruz kaldığını ifade eden Bahçıvan, “Şikayet eden çok. Aslanı da öyle şikayet ettiler. Aldıklarında üzülmüştüm. Hatta babam ‘Üzülmek istemiyorsan izinlerini al’ demişti. Şimdi bütün izinlerimi tamamladım. Hayvanat Bahçesi kurma gibi bir hayalim var. Torbalı’ya bunu kazandırmak istiyorum. Çünkü ben parayı Torbalı sayesinde kazanıyorum o yüzden ben bu yatırımı buraya yapmak istiyorum.

EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

En büyük hayalinin bu çiftlik olduğunu ifade eden başarılı iş adamı, “Benim şatafatlı hayatım yok, sigara ve alkol de kullanmıyorum. Benim en büyük hayalim buydu. Çocuklarımı onlarla büyütmek istiyordum şimdi o hayalimi gerçekleştiriyorum” dedi. Hayvanlarının kafes hayvanı olduğun, doğadan yakalanan hayvanlar olmadığını da ifade eden Bahçıvan, “Bizim getirdiklerimiz doğadan yakalanan hayvanlar değil. Yurt dışından bu amaçla üretilip, Türkiye’ye faturalı şekilde getirilmiş hayvanlar. Biz onlara bakıyoruz. Yani kalkıp da Ağrı Dağı’nda hayvanı alıp özgürlüğünü kısıtlamıyoruz. Hayvanlar zaten kafes ortamında büyümüş. Öyle olunca hayvan dışarda bir yırtıcılık görmüyor. Bir av yapmıyor. Bizim elimizde bize alışkın bir şekilde büyüdüğü için bizi bir aile gibi benimsiyor. Hepsinin tek tek ismi var. Bars’ımız var, Gökben’imiz var, kurdumuzun adı Börü, aslanımızın adı Eva’ydı. Hepsinin isimleri, karneleri tek tek mevcut” dedi.

İŞ DÜNYASINDA ÇOK BAŞARILI

İş dünyasında başarılı bir ivme yakalayan, alanında saygın kurumlara sahip olan Bahçıvan, “14 tane sürücü kursumuz. Yavaş yavaş isim hakları veriyoruz.  Bunların hepsinin mülkleri de bize ait. Ayrıca rehabilitasyon merkezimiz var. İnşaatlarımız var. Çok iyi daireler yapıyoruz. Bütün aşamalarında ben bizzat yer alıyorum. Tüm yaptığımız işlerde 5 yıl garanti veriyoruz. Sattığım dairelerimin karşısında oturuyorum. Şuanda Torbalı’da istediğimizi bulamadık. Torbalı’da maalesef kaliteye çok önem verilmiyor. O yüzden satılık daire yapmıyorum artık. Şimdi Torbalı Mahallesi’nde 96 tane daire yapıyorum hepsini kiraya vereceğim. Satmayacağım, toplamda 5 blok. Buca’da da aynısını yaptım” dedi.

VİLLA PROJELERİ

Son zamanlarda villa projeleriyle de dikkat çektiklerini ifade eden başarılı isim, “Çeşme’de Kuşadası’nda Urla’da villalar yapıyoruz. Ayrıca İzmir’in en önemli restoran ve dersanelerinin tadilat ve dekorasyon işlerini yapıyoruz. Ayrıca köylerde taleplere göre havuzlu villalar yapıyoruz. Kendi mimarlık ofisimiz var burada her türlü hizmeti veriyoruz.  Çakırbeyli’de iki villayı bu şekilde bitirdik. Düverlik’te bir projemiz belediyeden çıkmak üzere. Yine Muratbey’de bir villa projesine başlıyoruz” dedi.

PANDEMİDE ÇALIŞANLARINI MAĞDUR ETMEDİ

Pandemide inşaat alanında etkilenmediklerini ancak sürücü kursu ve rehabiltasyon merkezlerinin çok etkilendiğini vurgulayan Bahçıvan, “Biz personelimize ‘Devletten ödenek aldınız ‘Bunla yetinin’ demedik. Biz çok para kazanırken, personelimize ‘Senin maaşın şu kadar ama biz bu ay çok fazla kazandık al sana daha fazlası’ demediğimiz için pandemi döneminde, para kazanmadığımız zaman herkesin parasını yine tam ödedik. Hiçbir personelimiz ben ‘Bahçıvan Grup’tan maaşımı alamadım’ diyemez. Belki pandemi bizi 1,5-2 milyon geriye attı ama en azından hiçbir personelimizin hakkına girmedik” dedi.

‘SİYASETTEN BEKLENTİM YOK’

Siyasette de kendine yer bulan Bahçıvan, “Önceki dönem Torbalı AK Parti yönetimdeydim. Şimdi de ilde görev yürütüyorum. AK Parti Sosyal İşler Başkanı Semiha Paçacı’nın yardımcılığını yapıyorum. Siyasette hiçbir hedefim yok. En büyük hedefim sokaktan gelip benden iş isteyen birine destek olabilmek, başka da öyle bir hedefim yok” diyerek ifadelerine son verdi.