Geçtiğimiz günlerde CHP’nin seçim süreciyle ilgili bir haber gerçekleştirdik. İşitmediğimiz şey kalmadı. Öncelikle şunu belirtmek isterim bizler gazeteciyiz. Herkesi memnun edemeyiz. Mavi listede yer alan bir iki kişi beni aradı ben yerel seçimlerde Adnan Yaşar Görmez’e oy vermedim beni bu şekilde suçlayamazsın dedi. Ben herkesi kast etmedim. Bizim kimi kast ettiğimiz bazı kişilerce bilinir. Seçimlerden sonra bir emlakçı dükkanında yaşananları yetkili ve etkili kişiler çıkıp anlatsın o zaman. Birileri çıkıp anlatsın yoksa yaşananları biz yazmak zorunda kalacağız.

Parti içi meseleler beni ilgilendirmez, açıklamayı yapan kişilere benim bir şey demem, particiliklerini sorgulamak benim haddime değil. Parti içerisinde ki bir yarış. Benim AK Partide ki üyeliğim halen devam ediyor. Ancak ben yerel seçimlerde Adnan Yaşar Görmez’e oy vermedim.

Oy vermediğim gibi yerel seçim sürecinde birçok kere eleştirilerde bulundum. Benim Adnan Yaşar Görmez ile bir sıkıntım vardı. Kendisine de söyledim yanında değil karşında olacağım dedim. Şimdi bu yaşanılan sürecin ardından yaklaşan İlçe Başkanlığı ve kongresiyle ilgili düşüncem ve temennim olabilir mi?

Benim şimdi çıkıp AK Partide herhangi birinin ilçe başkanı olması için bir yorum yapmam doğru olur mu?

Adnan Yaşar Görmez’i eleştirdiğim günden itibaren AK Parti İlçe binasına gitmişliğim yok.

Yapmış olduğumuz haberin ardından beni CHP’de mavi liste için mücadele edenlerle karşı karşıya getirmek istiyorlar. 

Madem bir saldırı var benimde bu konuyla ilgili bir açıklama yapma zorunluluğum var. Erol Günaydın İlçe Başkanı adayı olduğunu ve listesinin renginin sarı olduğunu açıkladı.

Mavi listenin adayı neden belli değil. Neden bir açıklama yok. Demek ki dediğimiz gibi yeterli oy alınırsa Övünç Demir yeterli oy alınamaz ise başka birisi aday olacak.

Övünç Demir uzun yıllardır siyasete emek harcar. Kimsenin emeğine çabasına diyecek bir şeyimiz yok. Ancak yerel seçimlerde neden hiç çalışmaya katılmadı.

CHP’nin adayı İsmail Uygur’a neden destek olduğunu açıklamadı. Hergün 3-5 düğün gezen ve bunu sosyal medyada paylaşan Övünç Demir İsmail Uygur’un adaylığının açıklandığı Ocak ayı ile 21 Nisan arasında neden bir açıklama veya bir paylaşımda bulunmadı.

Övünç Demir İstanbul Seçimleri için Ekrem İmamoğlu’na oy istedi ancak İsmail Uygur için bırakın oy istemeyi Atilla Kaya, Adnan Yaşar Görmez ve Turgut Buluş ile daha çok görüştüler. Nerede oturup görüştüler konusuna gelince bu buluşma noktasını ve buluşmada kimlerin olduğunu Bizim Torbalı haber sitesinin imtiyaz sahibi Halis Koç’un açıklık getirmesini istiyorum.

 Övünç Demir aday adaylığını açıkladığı konuşmasında yanılıyorsam düzeltin “yarın aday olamadığında başka partiden aday olacak ve oyları bölecek olan olursa şimdi bu alanı terk edip gitsin, aday olan kişiye bana sahip çıktığınız gibi sahip çıkın” demişti. Partisinin adayı İsmail Uygur’a neden sahip çıkmadı. 31 Mart yerel seçimleri için tek bir açıklaması var mı? Kendi ofisinin önünde CHP’nin bir mitingi gerçekleşti Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’da oradaydı. Ankara’dan İstanbul’a kadar Kemal  Kılıçdaroğlu ile yürüyen Sayın Övünç Demir Kılıçdaroğlu’nu Torbalı’da karşılamadı bile.

2015 yılında yapılan ilçe kongresinde ne dedi. Cumhuriyet Halk Partisinden aday olamadığı için küsenler olacaksa şimdiden salonu terk etsin diyerek partililere net bir mesaj verdi. Ancak söyledikleri ve yaptıklarıyla çelişki yaşayan Övünç Demir 31 Mart seçimleri için ne yaptı.

Tüm bu sorulara cevap verin sonra beni eleştirin, linç kampanyasını o zaman başlatın.

Kendisiyle birlikte aday adayı olan Hakkı Güney ve Yıldırım Baytekin ismi açıklanan İsmail Uygur için açıklamalarda bulundu ve her programa katılım sağladı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için oy isteyen Övünç Deir İsmail Uygur için ne yaptı. Tekrar soruyorum ne yaptı. Bana bunun cevabını verin sonra linç kampanyasına devam edin.

Ben Mavi listeye inanmış gönül vermiş, partisi için mücadele eden biri ve ya birilerine diyecek hiçbir sözüm yok. Ben parti içerisinde ki çekişmeleri ve tartışmaları normal görürüm. Neticede bu bir demokrasi yarışıdır. Bu tür mücadeleler olursa partinin gücü ortaya çıkar. Ancak bu işlere 20 yılını vermiş hasbelkader gazetecilik yapan birinin de kusura bakmayın gözlemlediği ve yapmış olduğu haber ve eleştirilere rica ediyorum saygı gösterin.

Beni eleştirip yerden yere vuracağınıza Övünç Demir’e yakın kişilerin Ertuğrul’da Adnan Yaşar Görmez’e evinin kapılarını açan ve toplantı yapanları araştırın.

Yerel seçim öncesinde Adnan Yaşar Görmez’i evine davet edip toplantı tertip ederek kendisini destekleyen kişilerin bugün CHP delege seçimlerine çalışması normal mi?

Kişilerin siyasi düşüncesi bizi ilgilendirmez. Herkesin sevip benimsediği bir siyasi parti vardır. Her siyasi partinin açıklamalarına ve etkinliklerine yer ayırıyoruz. Bir İlçe başkanı desin ki bizim haberlerimize yer vermedim. Açıklamalarımı girmedin. Çok şükür her zaman tarafımız belliydi ancak bizim gibi düşünmeyen diğer siyasi partileri hiçbir zaman ötekileştirmedim.