Geçtiğimiz yıllarda bir firmanın insan kaynakları biriminde görev yapan ve çocuğu olduktan sonra işinden ayrılmak zorunda kalan Merve Kayacan, evinde doğal mum üretmeye başladı. Yaklaşık bir yıl önce Torbalı’ya taşınan ve ilçede doğal mum üretimi konusundaki boşluğu fark eden kadın girişimci, kendi evinde yaptığı doğal mumları Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. Evinde kendi imkanları ile kurmuş olduğu düzenekle imalat yapan Kayacan, aldığı yüklü siparişlere de yetişmeye çalışıyor. Tarçın, kahve, vanilya, bahar esintisi, okyanus esintisi kokulu mumları yüzde yüz doğal ürünler ile yapan Kayacan’a en büyük desteği ise ailesi veriyor.

YÜZDE 100 DOĞAL

Mumları yapma aşamasından bahseden kadın girişimci Merve Kayacan, “Mumların yapımında %100 doğal soya wax ve kaliteli esanslar kullanıyorum. İçeriğinde petrol ürünü ya da herhangi bir kimyasal bulunmadığı için dileyen elini nemlendirmek için kullanabilir. Mumlarımızın içinde bulunduğu dekoratif amber kavanozlar mumlar bittikten sonra sıcak su ile yıkanarak istenilen amaçla kullanılabiliyor. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek her hangi bir durum söz konusu değil. Doğal olduğu için kokusu da diğer mumlara göre daha etkili ve güzel” ifadelerini kullandı.

TORBALI GÜNCEL TAKİPÇİLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM

Özel sektörde bir firmada insan kaynakları biriminde çalıştığını ifade eden Kayacan, “Torbalı’ya yaklaşık bir yıl önce geldik. Burada yeniyiz diyebilirim. Önceden İstanbul’da çalışıyordum. Çocuğum olduktan sonra işi bırakmak zorunda kaldım. Eğitimini aldığım ve tecrübe edindiğim için doğal mum yapmayı seçtim. Evimde de kolaylıkla yapabiliyorum. Şuanda Türkiye’nin dört bir yanından sipariş alıyorum. Hedefim ise kendi ellerim ile yaptığım doğal mumları yurt dışına ihraç edebilmek” dedi. Merve Kayacan, Torbalı Güncel takipçilerine özel yüzde 20 indirim uygulayacaklarını belirterek, “Yaptığım işi duyurduğu için Torbalı Güncel’e çok teşekkür ederim. Bu nedenle Torbalı Güncel takipçilerine ürünlerimizi yüzde 20 indirimle satacağız. Bize whiffcandlee instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz. ” ifadelerini kullandı.