İş sektörünün taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler sonucunda bir çalışma yapıldı. Bu çalışma neticesinde Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı Protokolü gün yüzüne çıktı. Çalışan sayısı 50 ve üzeri olan işletmelere bulundukları ilçenin Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalamaları halinde, 50’den az çalışanı olan işletmeler ise protokol imzalamaksızın 30 Aralık 2022 tarihine kadar öğrenci kaydı yapabilme fırsatı tanındı.

USTALIK TELAFİ PROGRAMI İÇİN İMZALAR ATILDI

Çalışan sayısı 50 ve üzeri olan işletme yetkilileri ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Atilla Işıkkaya arasında Ustalık Telafi Programı protokolü için imzalar atıldı. Lise ve üniversite mezunu olanlar bir işletme ile anlaşarak protokolden faydalanabilecekler. Ayrıca işletme bünyesinde bulunan lise ve üniversite mezunları da bu program dâhilinde değerlendirilecekler. Bu kişiler Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde kayıtları yapılarak hem teorik hem de pratik eğitimlerini işyerinde görecekler. Bu kapsamdaki çalışanların sigorta giderleri devlet tarafından karşılanacak. Kişiler için de işletmeye asgari ücretin yarısı oranında devlet katkısı ödemesi yapılacak.

IŞIKKAYA’DAN BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Işıkkaya protokol öncesi yaptığı açıklamada, iş dünyası ile eğitim camiasının el ele verdiğinde büyük işlere imza atacağına değindi. “Eğitim hayatın kendisidir, en iyi öğrenme yöntemlerinden birisi de yaparak yaşayarak öğrenmedir. Bu protokol ile hem iş deneyimi hem akademik eğitimi sağlayacak olmak bizi heyecanlandırıyor. İlçemiz adına yapılan ve yapılacak olan bütün çalışmalarda en ön sırada olmak için üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz ve sizlerle daha güçlü, daha umutlu şekilde devam edeceğiz” diye ekledi.