Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan 40 yaşındaki Mehmet Serkan Zirek, 23 yıl da tam tamına 7 üniversiteyi bitirdi. 21 yıl önce Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nden mezun olan Zirek, daha sonra dikey geçiş sınavlarında başarı göstererek, Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde Elektronik ve Bilgisayar Eğitim Bölümü’nde Bilgisayar Öğretmenliği’ni okudu. Eğitimini burada tamamlamasıyla birlikte 2004 yılında ilk görev yeri Aydın’a bilgisayar öğretmeni olarak atanan Zirek, görev süresinin tamamlamasının ardından Van’a tayin istedi. Burada öğretmenlik mesleğini sürdürürken öğrenciliğinden de vazgeçmeyen Zirek, Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Radyoloji Bölümü’nü kazandı. Tıp alanında da mezuniyet sevinci yaşayan Zirek, aynı üniversite de meslektaşlarının tavsiyesi üzerine Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında bir de yüksek lisans yaptı.

AZMİ PARMAK ISIRTIYOR

Van’daki görev süresinin ardından Torbalı’ya gelen ve ilçemizde hizmet veren Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 8 yılı aşkın süredir bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Serkan Zirek, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden de mezun oldu. Mehmet Serkan Zirek, son olarak ise Adalet bölümünü bitirerek 7’nci diplomasını almış oldu.  25 yıllık üniversite hayatına şuana kadar 7 üniversiteyi sığdıran azimli öğretmen, 8’inci üniversiteye ise koronavirüs salgını nedeniyle başlamayı düşünmüyor. Koronavirüs salgını sonrası bir üniversite okumayı daha düşünen Zirek azmi ile parmak ısırtıyor.

“OKUMAKTAN ÖTÜRÜ EVLENMEYE FIRSAT BULAMADIK”

Çocukluk hayali avukatlık mesleğine erişmek amacıyla Adalet Bölümü’nü  okuyan ve bitiren Zirek, “Asıl hedefim avukat olmaktı ama Adalet Bölümünü okuyunca bundan vazgeçtim” dedi. 7 diplomalı öğretmen Zirek, “Okumaktan ötürü evlenmeye dahi fırsat bulamadık. Aslında öğretmenlik mesleği üniversite okumaya engel değil. Şuam koronavirüs salgını nedeniyle bir bölümü okumayı düşünmüyorum ama salgın sonrasında ne olur bilemeyiz” ifadelerini kullandı.  Öte yandan Mehmet Serkan Zirek öğretmen uluslararası bilişim hukuku uzmanı olarak hizmet vermek için çalışmalarına da devam ediyor.  ÖMER DUR