Çaybaşı’da okul yapılabilmek için daha önce tahliye emri gönderilen ancak kendilerine yer bulamadıkları için hayvan damını boşaltamayan Sait Akyüz’e ait hayvan damı için bugün yıkım kararı verildi. 300’ü aşkın hayvanın, ve on binlerce ton yemin bulunduğu alanda yıkımın elverişli olmadığı saptandı. Kaymakamlık, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili kurum çalışanlarının hazır bulunduğu yıkım işlemleri tarafların uzlaşması ile ertelendi.

YER TALEBİNDE BULUNDULAR

2003 yılında Çaybaşı’daki yaklaşık 20 dekarlık alanda olduklarını önce kiraladıklarını ancak ardından arazinin Milli Emlak Müdürlüğü’ne devrolmasıyla birlikte ecrimisil bedellerini ödediklerini ifade eden dam sahipleri, aynı zamanda orada yem üretimi de yapıyordu. Tam rasyon yemlerini hem iç hem de dış piyasaya sunan çiftlik sahipleri, yetkililerden kendilerine benzer ölçülerde yer kiralamaları ya da satmaları karşılığında alandan çıkmaya hazır olduklarını ancak bu şartlarda hayvanlarını ve on binlerce ton yemi koyabilecek yerlerinin olmadığını belirtti.

SORUN YAŞANMADI

Hayvanların olası bir yıkımda telef olacak olması nedeniyle yetkililer yıkıma yanaşmazken, dam sahipleri en geç 6 ay sonunda alanı boşaltacaklarını söyledi. Tutanaklara bu ifade geçerken, son kararın İlçe Kaymakamlığı tarafınca verileceği kaydedildi. Öte yandan işlemler sırasında herhangi bir güvenlik sorunu oluşmazken, taraflar sakince işlemleri tamamladı.