Torbalı Güncel ve Torbalı Time işbirliği ile ilçede uzun zamandır istenen ancak kimsenin kalkışmadığı halı saha turnuvasına imza atılıyor. 4 gruptan oluşan, 24 takımın yer alacağı turnuva sonunda dereceye giren takımlar para ödülünün sahibi olacak. Grup maçları sonrasında ilk ikinin bir üst tura çıkacağı, ardından üst turlar ve finallerin oynanacağı müsabaka maçları hafta içi 18.00-20.00 saatleri arasında, hafta sonları ise daha esnek saatlerde gerçekleşecek. 25’er dakikalık iki devreden oluşacak müsabakalar sonunda şampiyon olan takım 2 bin 500, ikinci takım bin 500, üçüncü olan takım ise 1000 liranın sahibi olacak. Ayrıca, gol kralı, en iyi kaleci ve centilmen futbolcuya da çeşitli ödüller verilecek.

FİFA KURALLARIYLA OYNANACAK

 Muratbey Mahallesi’nde bulunan İpekli Tesisleri olarak da bilinen Metropark Spor Tesisleri’nde oynanacak müsabakalar profesyonel futbol topları ile gerçekleşecek. Ofsayt ve geri pas hariç tüm FİFA kurallarının geçerli olacağı müsabakalara katılmak için her takım 7 as 3 yedekten oluşan en fazla 10 kişilik listeyi turnuva organizasyon komitesine teslim edecek. Katılım ücretinin 1000 lira olduğu turnuva için yani her birey 100 lira vererek turnuva heyecanına ortak olacak. Her takımın en az 5 maç yapacağı turnuvada ilk ikiye giren takımlar ise daha fazla müsabakaya çıkacak. Oynanacak maçlar için ekstra bir ücret ise alınmayacak. Ortalama bir maç parasına hem turnuva heyecanına ortak olacak hem de büyük ödülü kazanma şansı yakalayacak olan sporcular, kayıtlarını yapmaya başladı bile. Dostluk içerisinde bir organizasyon gerçekleştirmenin planını yapan organizasyon komitesi, 15 Kasım’a kadar başvuruları kabul edecek. Ancak bu tarihten önce 24 takımın adını kaydetmesi durumunda bu tarih beklenilmeyecek.  Öte yandan turnuva öncesi halı sahaya kurulacak olan kamera sistemi ile takımlar performanslarını cep telefonlarından ya da bilgisayarlardan izleyebilecek

BU TURNUVA KAÇMAZ

Turnuva hakkında bilgi veren Organizasyon sorumlularından İbrahim Danış, “Torbalı’da farklı bir heyecanın yaşanması, yarışma ruhunun canlanması amacıyla bir turnuva düzenliyoruz. Sıkı bir şekilde turnuvaya hazırlandık. Her takımın bu atmosferi yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Hem para ödülü hem de heyecan açısından kaçırılmayacak bir turnuva bizleri bekliyor. Dileyenler kayıt için Metropark Spor Tesisleri’ne gelerek ya da  0 552 898 35 47 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir” dedi. Kullanılacak toplar ve talimatlarla ilgili de bilgi veren Danış, “Turnuvada kullanacağımız tüm malzemeler birinci sınıf. En iyi topla ilçenin en iyi sahalarında buluşacağız. Zeminimizin bakımını her gün gerçekleşiyor. Sporcuların ihtiyaçlarını duyduğu özellikte dizayn edilen sahada her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Profesyonel futbol müsabakalarında kullanılan futbol topları, profesyonel hakem, futbolun içinden gelen komite başkanıyla ilçenin bugüne kadar yapılan en kapsamlı turnuvasına imza atacağız ” ifadelerini kullandı.