Cumhuriyet Mahallesi Halk Yapı Sitesinde yaşayan 41 yaşındaki Savaş Kaplan, elindeki hatalı basım 100 lirayla ilgili Torbalı Güncel Gazetesine açıklama yaptı. 1 ay önce aylık maaşını almak için bankaya giden ve burada çektiği paralar ara arasında durumu fark eden Kaplan, sahte olabileceğini düşündü. Durumu araştırdıktan sonra sahte olmadığını basım hatası olduğunu öğrendi.

SAHTE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM

Durumu tesadüfen fark ettiğini belirten Kaplan, “Bankadan para çekerken, tesadüfen durumu fark ettim. 100 TL yazması gereken yerde 10 TL yazdığını gördüm. Sahte olabileceği aklıma geldi. Ben de bu parayı elime aldım, ayrıca bir test yaptım ve sahte olmadığını gördüm. Paralar sahte olduğu zaman renk vermez. Gerçek parayı beyaz bir kağıda sürttüğünüzde rengi çıkar. Bu parada da aynı yöntemi uyguladım ve renk verdi. Makineye de koydum. Hologramların tamamı var, hiçbir eksiği yok. Merkez Bankasının şeridi var. Sahte değil. Direk bankamatikten çıkarılmış para. Sahte olsa hiçbir bankamatik bunu kabul etmez. Bu para şu anda geçerli, piyasada kullanılabilir” diye konuştu.

DEĞER BİÇTİ

100 TL’yi satmak istediğini belirten Kaplan, “Koleksiyoncuların özellikle arayıp da bulamadıkları paralardan birisi. Hatası, üzerindeki 100 rakamından birinde bir sıfır eksik; 10’u var, diğer sıfırı yok. Bu hatalı basıma değer biçtim. İnternette bunu 100 bin TL olarak satıla çıkardım. Birçok kişi telefonla arayıp pazarlık yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.