Uzun süredir köşe yazısı yazmak için fırsat kolluyordum. Fırsatını buldum ve yazmaya başladım.

Son zamanlarda hepimizin bildiği gibi korona virüsüne karşı mücadele ediyoruz. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz.

Sizlerde lütfen maske ve sosyal mesafeye dikkat edin. Son zamanlarda vaka sayıları yeniden yükselişe geçti, korkutmaya başladı. İlçemizin dört bir yanından vakaların olduğu söyleniyor. Hızla da artıyor. İzmir genelinde riskli ilçeler arasına Torbalı’da dahil oldu!

Riskli bir ilçe olduk. Tedbirlerimizi sıkılaştırmamız gerekiyor. Bizler tedbir almadığımız sürece hastanelerde günlerce çalışan ve izin yapmayan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız var. Sırf tedbir almadık diye vaka sayıları artıyor ve hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Evlatlarına ve sevdiklerine sarılamayan sağlık çalışanları, sorumsuz davranan kişiler yüzünden zor günler yaşıyor. Sizler düğünlerde partilerde eğlenirken onların suçu ne?

Lütfen empati yapın. Hep birlikte bu illeti yene biliriz.

Torbalı Devlet Hastanesi çalışanları COVİD-19’a karşı yoğun bir mesai harcıyor. Hastanede görev yapan tüm sağlık çalışanları hakkını veriyor desem yeridir. Zaman zaman şikayetlerin yaşandığı bazen de haberlere konu olacak derecede olumsuz olayların yaşandığı hastanede artık her şey rayına oturuyor. Yeni doktorların gelmesiyle memnuniyet derecesi artıyor.

Hastanede hemen her şey değişti fakat tek bir şey değişmedi. Torbalı Devlet Hastanesinde artık efsane olmuş bir isim. 28 yıllık meslek hayatımda 27 yılını Torbalı Devlet Hastanesine vermiş Pratisyen Hekim Halim Söğüt.

Çeyrek asırdan fazla… Yani 27 yılda Dünya değişti.

Fakat Halim Söğüt’ün özverili ve başarılı çalışması hiç değişmedi.

Kendisi halen işini ilk gün ki heyecanla yapıyor. Hastalarına yaklaşımı yardım severliği ve tatlı dili herkes tarafından takdir ediliyor.

Meslek hayatımda 11 yılımı geride bırakmama rağmen kendisi hakkında hastalardan tek bir şikayet bile duymadım.

Ne zaman hastaneye haber için veya başka bir sebepten gitsem birçok hasta veya hasta yakınından ‘Halim hocaya muayene olmak istiyoruz’ lafını duymuşumdur. Yanlış anlamayın diğer doktorlarımızda özverili ve başarılı.

Fakat Halim Hoca artık hastanenin değişmeyen yüzü.

27 yıl boyunca bunu başarmak gerçekten muhteşem bir şey.

Torbalı Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu tarafından her yıl verilen ‘En Saygın’ kamu görevlisi ödülünü bence Halim Söğüt hocamıza vermeli.