Sıcaklıklar birden düşecek Sıcaklıklar birden düşecek

Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı bu yıl da bir dizi etkinlikle kutlanacak. Torbalı Belediyesinin düzenleyeceği 7 Eylül Kurtuluş Şenliklerine ilginin yoğun olması beklenirken, etkinlikler 5 Eylül Salı günü start alacak. Gelenekselleşen 7 Eylül Kurtuluş Senlikleri için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yer alacağı şenlikler için Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Şenlik kutlamalarının 5 Eylül’den 7 Eylül’e kadar devam edeceği ifade edilirken, Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Haluk Levent ve Cem Karaca'nın solisti ve rock müziğin güçlü sesi Göksel Doğançay’ın da katılacağı bu dev kutlama organizasyonunda ayrıca söyleşi ve tiyatro gösterisi de yer alacak.

DOLU DOLU PROGRAM

Kurtuluş Şenliklerinin ilk günü olan 5 Eylül Salı günü Cem Karaca'nın solisti ve rock müziğin güçlü sesi Göksel Doğançay sahne alacak. Cem Karaca, Barış Manço ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden Türk Rock Müziğinin ölümsüz ismi Erkin Koray’ın şarkıları Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda Doğançay’ın güçlü sesiyle yankılanacak. 6 Eylül Çarşamba günü ise söyleşi ve tiyatro gösterisi Torbalılılarla buluşacak. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli tarihçilerden olan Prof. Dr. Kemal Arı, saat 17.00’da ‘Lozan ve Mübadele’ başlıklı söyleşi ile İsmail Uygur Kültür Merkezi bahçesinde vatandaşlarla buluşacak. Akşam 20.30’da ise Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda, ünlü tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem, Kuva-yı Milliye Destanı isimli tek kişilik gösterisi ile sahnede olacak

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET

Kurtuluş’un yıl dönümü olan 7 Eylül’de ise dolu dolu bir program ilçe sakinlerini bekliyor. Resmi tören, bando konserleri ile başlayacak olan günün sonunda ise 7 Eylül İlçe Stadı’nda ünlü sanatçı Haluk Levent konseri gerçekleşecek. Tüm İzmirlileri 3 gün sürecek olan Kurtuluş Şenliklerine davet eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101. yılı dolayısıyla her kesime hitap eden bir dizi etkinlik hazırladık. Torbalılılar istedi biz de getiriyoruz; Kurtuluş şenliklerimizin son gününde Haluk Levent konseri gerçekleşecek. Konser ve etkinliklerimize tüm ilçe halkımızı olduğu gibi İzmirli hemşerilerimizi de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.