Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Listede İzmir'den 46 ürün yer alırken Torbalı’dan da 7 ürün listede yer aldı. Ürünler genel olarak cinsel sağlık ürünleri, zeytinyağları, şeker katılmış bal, tereyağ diye satılan bitkisel yağlar, dana sucuğu diye satılan tek tırnaklı hayvana ait et olarak dikkat çekti.

İşte o ürünler ve firmalar;

*Üretici:Raslar Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ( Orhangazi - BURSA) Dolum Yapan:Esdem Gıda Tar. Zir. Ürün. Hay. Oto. İnş. Pet. San. Tic. Ltd. Şti. ( Torbalı/İZMİR) Gemlik Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu,trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti))

*Soliya Gıda İnşaat Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Torbalı / İZMİR) Ege Birlik Lima Riviera Zeytinyağı (UV'de özgül soğurma,, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu,, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti))

*Ege Canet Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti./ Yedi Eylül Mah. 5560 Sk. No:21 Torbalı/İZMİR Acem Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk Kanatlı Eti Tespiti

*Poyrazağa Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. Torbalı/İZMİR Yoğurt Bitkisel Yağ, Jelatin

*Havana GEZİCİ Torbalı/İZMİR Koç Peynircilik Pizza Peyniri (Yarım Yağlı Eritme Peyniri) Bitkisel Yağ

*Emre Süt ve Süt Ürün. Gıda Hayv.San. ve Tic.Ltd.Şti. Torbalı/İZMİR Emre Kaymaksız Yoğurt Jelatin, Süt Yağı Harici Yağ

*Hulki KARAKAYA (Torbalı/İZMİR) Zeytinyağı (UV'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, , ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti))