Milli Eğitim Bakanlığının geleneksel hale getirdiği ve her yıl Haziran ayının ilk haftası kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Türkiye genelinde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinesinde hayat boyu öğrenme kurumları olan 998 halk eğitimi merkezi ve 24 olgunlaşma enstitüsü ile tüm okullarda kutlama programı olacak. Torbalı’da da kutlamalar Torbalı Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen görkemli törenle açıldı. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kursların usta öğretici ve kursiyerlerin sahne aldığı kutlamalarda sergilenen performanslar izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Okul öncesi öğrencilerinden yetişkin performanslarına kadar onlarca gösteri ile büyüleyen etkinlik manevi değerler çerçevesinde duygu dolu anlar yaşatırken eğlencenin de tadını damaklarda bıraktı. Bağlama dinletisi ile başlayan gece halk oyunları gösterisi, türkü dinletisi, miniklerin gösterileri, tekwando, tiyatro ve işaret dili şarkı çevirisi ile devam etti. 34 farklı dalda derece yapan güreş takımı ve 8 madalya alan okçuluk takımının etkinlikleri ise geceyi taçlandırıldı.

18 BİN 654 KİŞİ KURSLARDAN FAYDALANDI

Kutlamada konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Baydar “2021 Ekim ayında bu yana 8 aylık süreçte 569 kurs açılmıştır. 10441 bayan, 8213 erkek olmak üzere toplam 18654 kişinin kurslardan faydalanması sağlanmıştır. Köy köy, mahalle mahalle araştırma yapılarak okuma yazma bilmeyen 200 kişiye ulaşım sağlanmıştır. Yabancı uyruklu yaklaşık 2800 kişi çeşitli eğitim faaliyetlerinden faydalanmış olup topluma adapte olmaları sağlanmıştır.” dedi. Torbalı Halk Eğitimi Merkezi olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde İzmir genelinde il ikinci olmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Baydar çalışmalarının Torbalı için süreceğini ekledi.

HAYAT BOYU MESAJI

Kutlama sonrası konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya “Eğitim, sadece örgün eğitim kurumlarımızdaki öğrenciler ile sınırlı değildir. Yaygın Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile her yaşa her kesime hitap etmek eğitimin ne kadar sınırsız olduğunu bize her an hatırlatıyor. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini üstlenirken geleneğimiz ve değerlerimiz olan halkımıza da kültürel-sanatsal etkinliklerle destek olma mutluluğuna sahibiz. Anlamlı da bir isme sahip olan hayat boyu öğrenme haftasının hayat boyu devam etmesini ve her bir hayata dokunmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu. Hayat boyu öğrenme haftası kutlamaları 3 Haziran günü saat 10.00’da 7 Eylül Ek Binasında Genel Sergi, 5 Haziran saat 10.00’da Torbalı Ticaret Odasında Resim Sergisi ile devam edecek. 6-7 Haziran tarihlerinde ise okullar usta öğreticiler tarafından ziyaret edilerek yaygınlaştırma çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunulacak.