30. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alan Sun Tekstil Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Ünlütürk konuşmasında Sun Tekstil ailesinin tüm çalışanlarının daha başarılı olması, huzur ve mutlulukla çalışabilmesi için neler yaptıklarını açıklarken, yetenek gelişimine verdikleri önemin altını çizdi. Ünlütürk “İnsan odaklılık stratejimiz ile her geçen gün, tüm çalışanlarımız için güven duydukları bir şirketin, bu ailenin parçası olduklarını hissetmeleri adına çalışıyoruz. Dünyaya modayı, modaya geleceği sunarken çalışma arkadaşlarımıza güven duygusunu sunmanın eşsiz gururunu yaşıyoruz” dedi.

GÜNEŞ ROTASI İLE HER ZAMAN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Değerlerini tüm çalışanları ile birlikte belirleyerek Sun’da Yaşamı en iyi ifade edecek şekilde mottolaştırdıklarını da belirten Ünlütürk, “Kuruluşumuzdan bu yana Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firma olarak, Ege’nin ruhunu yaşatma arzumuzu ve hedef odaklı yaklaşımımızı yansıtan Güneş Rotası metaforunu kullanıp, pusulamızı ve rotamızı oluşturduk. Özgün ve yenilikçi değerlerimiz ile Sun Tekstil Ailesi olarak; hayallerimizi tasarlayarak, geliştirerek, değer vererek, sevgiyle, her zaman en iyisini yaparız diyoruz.

KURALLARLA DEĞİL DEĞERLE YÖNETİLEN BİR ŞİRKET KÜLTÜRÜ

Yeni nesil çalışanlar kendilerini değerli hissetmek, görülmek, katkı sağlamak ve fikirlerinin önemsendiğini bilmek istiyor. Biz de işte tam bu beklentilere yönelik “kurallarla değil değerle yönetilen bir şirket kültürü” yarattık. Bu kültürü sürdürülebilir kılma amacıyla Değerler Komitemizi kurduk. 30 atölye grubu ve 500 katılımcı ile aylar süren çalıştaylar gerçekleştirdik. Bu süreç içerisinde tüm politikalarımızı, yetkinlik setlerimizi ve İnsan Kaynakları Departmanı’mızda kullanılan tüm dokümanları değerlerimiz ışında yeniden revize ettik. Şirketimizde herkesin huzur içinde çalışmasını sağlamak amacıyla Etik Hat kurduk, etik değerlerin önemini vurgulayan bir firma olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRİYORUZ

Hayatın olağan akışında da kurum kültürümüzün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışanlarımızla sık sık görüşüyor, konuşuyoruz.  Açık Kapı Politikamız, Biz Bize Sohbetlerimiz, Pozitif Liderlik Sohbetlerimiz, Sun’da Yaşam Anketimiz, Genel  Değerlendirme Toplantılarımız, Çözümünü Sun vb. gibi ortamlar yaratarak çalışanlarımızı bol bol dinliyor, fikirlerini alıyor, çözümün bir parçası olmalarını sağlıyoruz.  Çalışma arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını, içinde bulundukları çalışma ortamına ve bu büyük ailenin bir parçası olduklarını hissettiriyoruz. Bu dönüşümün en önemli parçası olduğunu düşündüğümüz liderlerimizin gelişimine odaklanıyor, liderlerimize yönetici koçlukları ve birebir de mentörlükler aldırıyoruz. Başlattığımız pozitif liderlik sohbetleri ile daha iyi liderler nasıl oluruz birlikte konuşup tartışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Performansı ve potansiyeli yüksek çalışanlarımızı takip ediyoruz 

Genç yeteneklerin istihdamını güçlendirmek için de projeler yaptıklarını ifade eden Ünlütürk, “Mevcut yeteneklerimizin beceri gelişimine ve tutundurulmasına odaklanıyoruz. Ayrıca yüksek performanslı ve potansiyeli yüksek çalışanlarımızı her sene takip ediyor,  bu çalışanlarımızın gelişimi ve tutundurulması için pek çok çalışma yürütüyoruz.  Rekabet avantajı sağlayabilmek için her sene ücret araştırmalarına katılıyor, iş değerleme ve kademelendirme metodolojisi ile ücret politikalarımızı gözden geçiriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.