Ankara’da alkollü bir sürücünün 15 Temmuz 2020 tarihinde çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesinin başlattığı "Adalet Turu”, Efes Selçuk Belediyesi, Eğitim Sen Temsilciliği, Cemevi ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile devam etti. Gündüz Ailesi’nin, Selçuk’tan sonraki durağı Torbalı oldu.

"YEREL YÖNETİMLER BİSİKLETİ DESTEKLEMELİ"

Gündüz Ailesi’nin Selçuk’taki ilk durağı Efes Selçuk Belediyesi oldu. Aileyi Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keski karşıladı. Keski ile görüşen Gündüz Ailesi adına konuşan baba Menderes Gündüz, Umut Gündüz Davasının seyri hakkında bilgi verdi. Son günlerde bisikletli ölümlerin arttığına vurgu yapan Gündüz, “Türkiye’de bisikletli kazalarındaki artışın en önemli nedeni araç sürücülerinin dikkatsizliği ve kazalar sonucunda cezalandırılmamaları” dedi. Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Keski ise belediye olarak özellikle bisikletli yaşama destek olduklarını bu konuda önümüzdeki dönem bisiklet yollarını daha görünür ve kullanılır hale getireceklerini söyledi. Gündüz Ailesi, Efes Selçuk Belediyesi ziyaretinin ardından Selçuk Cemevi ve Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliğinde temaslarda bulundular.

TORBALI’DA BİSİKLETÇİLERLE BULUŞTULAR

Torbalı’daki buluşma Keyfi Pedal Bisiklet Grubu ile oldu. Grup üyeleriyle bir araya gelen Gündüz Ailesi, bisikletli ölümlere ve kazalardaki cezaların yetersizliği hakkında neler yapılabileceği konuşuldu. Buluşmada geçtiğimiz gün Silivri’de bisikletli kazada yaşamını yitiren bisiklet ulusal takımında forma giyen Havva Şeyma Gündoğar anıldı.