Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, ilçede gazetecilik yapan ve son günlerde Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a yönelik ‘Yalan ve İftira’ haberlerle karalama kampanyası başlatan İbrahim Kaya’ya cevap verdi. Günaydın, ‘Yalan bittikten sonra doğruyu söyleye bilecek misin’ diyerek Kaya’ya sert çıktı.

BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın, bugün Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında şu sözlerle Kaya’ya sert sözlerle cevap verdi. Günaydın, “Kurultay sonrası Ankara’ya genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun dilekleriyle gittik. Güzel bir görüşme oldu. Torbalı’da yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Ama nasıl saçma sapan bir yalan ki, ‘Genel başkan ifadelerini aldı’ diye haber yapıldı. Aksine genel başkanımız bize teşekkür dileklerini iletti. Bir yalan haber de ‘Uygur’a ayar verdiler’ başlıklı bir haber oldu. Burada ayar falan yok. Aksine seçim çalışmalarıyla ilgili, görüş alışverişinde bulunduk. 25’e yakın gruplar vardı. Her grupta 2 milletvekili, 2 belediye başkanı 3 de ilçe başkanı yer aldı. Sonuçta yapılan çalıştaydı. Bizler ilçe yönetimi, meclis üyeleri, kent konseyi ve bize gönül verenler ile bir ekibiz. Birlikteliğimizin hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz”

TÜM HABERLERİ YALAN

Günaydın, “Ayrı bir yalan haber de, “Belediye Suriyelilere kucak açtı”. Öncelikle belirtmek isteriz ki belediye bazı işleri şirketlere verir. Burada da şirket aracılığıyla bir çalışma gerçekleşti. Buranın taşeron firması Saygın Botanik. Bu durumun belediye ile hiçbir alakası yok. Diğer bir yalan haber de ise ‘Belediye mescide kilit vurdu’ yalanı. Arkadaşlar buranın uyuşturucu ve fuhuş amaçlı kullanılmak istendiği ortaya çıktı. Bunun önüne geçebilmek için mescidin kapısı kilitlendi, anahtar güvenlik görevlilerine bırakıldı. İbadet amacıyla kullanmak isteyenlere görevliler anahtarı verip yardımcı oluyor. Belediye başkanımızın ibadethanelere ve okullara nasıl yardım ettiğini herkes çok iyi biliyor. Başka Bir yalan haber de ise ‘Uygur’un istifası isteniyor’ saçmalığı. Pandemi süresince yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür edilen belediye başkanımızı hiçbir şekilde istifası istenmedi.  Arkadaşlar, insanın bir yapısı, bir çizgisi olmalı. İnsanların pazara çıkamadığı, ekonominin yerle bir olduğu, işsizliğin had safhaya ulaştığı, koronavirüsün acımasızca can aldığı, tableti-interneti olmayan çocukların olduğu, esnafın kepenk kapattığı, akıllı denen Kemalpaşa Kavşağı’nın sürücülere çile yaşattığı bir ortamda haber yapılması gereken o kadar çok şey varken maalesef bilinçli bir şekilde haber yapılmıyor. Üzülüyoruz! Yalan yanlış haberler yapmak kime ne kazandırır? Kimler ne derse desin. Biz belediye başkanımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Belediye başkanımız İsmail Uygur’u aslı olmayan, yalan-yanlış, saçma sapan haberlerle yıpratmak hiç kimsenin haddi değildir.  Merak ediyorum yalan haberler bittiği zaman doğruyu yazabilecek misiniz? Değerli basın emekçileri unutulmamalıdır ki, fırıldaklar rüzgarla döner. Rüzgar yoksa ve hala dönüyorsa bu fırıldaklar mutlaka arkasında onu üfleyen birileri vardır.”